Адаптивността на една specialty кафе пекарна

Постнато отadmin03/05/20220 Коментар(и)Любопитно,

В предишна наша статия ви споделихме подробно какво представлява една пекарна за кафе и процесите, които се случват зад затворените врати и често остават скрити за крайния потребител. Освен това, имаме още полезна информация, с която искаме да ви запознаем, особено ако целите за бъдеще да си партнирате със specialty coffee пекарна.

 

 

Способността на партньора да се адаптира бързо към изискванията на клиента е ключов фактор. Това важи и за индустрията за кафе, която се трансформира през последните години, силно повлияна от няколко фактора и е необходима стъпка от процеса.

Ако сте собственик на кафе бизнес или просто ентусиаст, вероятно ще ви е интересно да разберете: колко важно и необходимо е да се адаптирате в днешно време и защо. Ще намерите и някои фактори, които трябва да вземете предвид, преди да решите да си партнирате със specialty пекарна за кафе - Family Coffee Roastery "Martines", за да ви помогнем да бъдете по-добри в това, което правите. Да започваме!

 

Разнообразни продукти

Едно от първите неща, на които трябва да обърнете внимание, е именно разнообразните продукти. Все пак живеем в толкова динамични времена, че определено е добре да следите световните тенденции, да се информирате за всяко ново и иновативно предложение от страна на производителите и да се стремите към разширяване на гамата продукти. Например, можете да наблегнете на различни сортове кафе на зърна Арабика и Робуста, покривайки все по-голям спектър от желанията и нуждите на вашите клиенти. Да експериментирате с вкусове, начини на обработка, ферми и държави.

Определено през последните години се забелязват все по-съвременни и модерни практики от страна на производителите на зелено кафе, грижейки се за опазване на околната среда, повишаване на качеството на зърната и т.н. Така че ако искате да бъдете по-различни от конкурентите, то ще ви бъде от полза да се информиране много и да предлагате по-различен асортимент на любителите на кафето.

 

Всеки клиент е важен

За нашата семейна пекарна “Martines” всеки клиент е важен и точно поради този факт сме избрали да предлагаме възможности, що се отнася до количество на изпичане. Без значение дали клиентът иска 1 кг. кафе или 100 кг., нашето внимание към всеки детайл е еднакво, но отношението - индивидуално. Също така различните пекарни - за 60 кг., 15 кг. и до 500 гр., с които разполагаме, ни дават възможност да се адаптираме бързо според всяка една ситуацията, гъвкави сме и  предлагаме възможност на клиентите да избират. Именно това е една от нашите отличителни черти, с които се различаваме от другите кафе пекарни и specialty coffee брандове.

Разбира се, има фирми, които са се фокусирали изцяло върху клиенти на едро и такива, които работят само с крайни потребители. Но ако вие сте от тези, които все още не сте избрали конкретно посоката на развитие, ви препоръчваме да заложите и на двете, докато не си изградите ясни цели за бъдеще. Определено е интересно, динамично и полезно да работите с всякакви клиенти, защото винаги има какво да научите както за вашата фирма за кафе, така и за цветната палитра от желания на клиентите.

 

Възможност за избор

Като specialty coffee пекарна сме стигнали до извода в нашата дългогодишна практика, че едно от нещата, които би задържало или заинтригувало даден клиент, е именно възможността за избор. Било то за различни и интересни кафета на зърна - печени или сурови, кафемашини и мелачки, бариста аксесоари, пликове и какво ли още не. Защо ли?

Предполагаме, че и вие ходите в големи вериги хранителни стоки, точно защото имате опцията да избирате от разнообразни продукти и марки. Именно за това ви говорим.
 

Като обобщение по темата, бихме искали да успокоим всеки ентусиаст, който е решил да стартира бизнес в кафе индустрията, или тези от вас, които вече имат опит зад гърба си. Всеки успех е труден, защото е нужно време, постоянство и упоритост. Но именно по този начин можете да направите вашата пекарна за кафе еталон.
 

Повече за “Martines” като бранд и продуктите, които предлагаме, можете да намерите в онлайн магазина ни. Ако пък темата ви е харесала, ще се радваме да споделите мнението си в коментар под статията.
 

Напомняме за нашата априлска кампания, която ви предлага чаша Keep cup и specialty coffee Перу Тунки. Количествата са ограничени, така че побързайте да се възползвате, ако все още не сте. Погрижете се за вас и околната среда.

Оставете коментар

Loading...