Ароматизирано кафе? Защо не!

Постнато отadmin08/10/20200 Коментар(и)Кафе на месеца,

Въпреки че много хора смятат ароматизираното кафе за съвременно откритие, произходът му е почти толкова стар, колкото самото растение. Историята показва, че преди няколкостотин години в Близкия изток хората са се наслаждавали на пиенето на кафе, допълвайки го с ядки и подправки. С течение на времето иновативните търговци са се възползвали от желанието на пиещите кафе като засилват повече вкусовете му, отколкото природата може да осигури, и са намерили нови начини за ароматизиране на кафето.Кое кафе е подходящо да бъде ароматизирано?


Видът зърна, който се използва за приготвяне на ароматизирано кафе, силно влияе върху вкуса на крайния продукт. Изчислено е, че кафените зърна съдържат над 800 различни съединения, които допринасят за вкуса им, включително захари и други въглехидрати, минерални соли, органични киселини, ароматни масла и др. В повечето случаи за направата на ароматизирано кафе се използва сорт Арабика 100 % поради ниските нива на горчивина.

Как се прави ароматизирано кафе?

Любителите на кафе предпочитат своята напитка в комбинация с различни аромати – ванилия, карамел, лешник и др. По-силният вкус може да се постигне не само по старомодния начин – с добавяне на сироп във вече приготвената напитка, но и ароматизирайки самите зърна кафе с помощта на модерните технологии. Масова практика е да се пръскат изпечените кафени зърна като се оставят да престоят 15-20 минути, чак след това се пакетира и изпраща.

Не е препоръчително ароматизаторите да се добавят към светло изпечени зърна, тъй като те нямат значителни вкусови характеристики и крайната напитка не носи истинската наслада, която търсят повечето хора. Ако пък ги добавите към прекалено тъмно печени зърна, добавените вкусове не могат да изпъкнат. Перфектният цвят на зърната за ароматизирано кафе е среден до леко тъмно.

Качествените ароматизирани кафета стават все по-популярни и търсени като се радват на интерес и признание от все по-голяма потребителска група. Те създават усещането за изкушение и наслада от специфичния вкус и подобряват настроението.

Семейна пекарна “Martines caffe” ви предлага серия от ароматизирани кафета с напълно натурални аромати. Създадени, за да поглезят Вашите сетива. Вкусовете, от които може да избирате са лешник, ванилия и карамел. Напълно подходящи за засилване на ароматите на вашата напитка

Оставете коментар

Loading...