3 кафе аксесоара, подходящи за любимия ви specialty coffee бленд на открито

Постнато отadmin01/06/20220 Коментар(и)Любопитно,

Ако сте от хората, които още със събуждането първата ви мисъл е за кафе, знаете колко е важно да можете да си направите ароматна чаша от любимата напитка сутрин. Но понякога ви е трудно да задоволите нуждите си, особено ако сте решили да прекарате уикенда на къмпинг със семейството. Налага се да жертвате хубавото кафе заради допълнителното оборудване, което трябва да вземете? Чудите се как да съчетаете двете си любими удоволствия? Хем да се събуждате сред природата, хем въздухът да ухае на прясно изпечено и приготвено specialty coffee?

 

3 кафе аксесоара, подходящи за любимия ви specialty coffee бленд на открито

 

В следващите редове сме ви подготвили полезни съвети, свързани с това как да си приготвяте кафе на открито без да правите компромис с качеството на напитката и най-важното - без да се налага да носите посуда, заемаща много място.

Когато сте на къмпинг сред природата, вероятно голяма част от вас сутрин прибягват към алтернативни варианти, включващи най-често правенето на разтворимо кафе, тъй като не отнема време и не са нужни допълнителни аксесоари, освен чаша и вода. Но ако сте истински любители и ценители на specialty coffee, определено този вариант не ви устройва. Затова продължете да четете статията, където ще откриете решението на проблема си.

 

Кафеварка

Този метод е един от най-разпространените сред българите и силно предпочитан, тъй като напитката е по-концентрирана, интензивна, плътна и ароматна от еспресото. Не са нужни някакви специални умения и почти няма какво да се сбърка в използването на кафеварка. Повтарящият се процес с точно количество вода и премерено прясно смляно кафе ви гарантира винаги отличен резултат в чашата. Много подходящ начин за начало на деня сред природата, защото атмосферата ще се изпълни с аромат на кафе и ще задоволи силното ви желание за кофеин.

 

Филтрирано кафе с помощта на V60

Hario V60 за кратко време набира популярност и съмишленици, превръщайки се в един от любимите методи за приготвяне на филтърно кафе. Това се дължи на сравнително лесния, но интересен и различен начин да направите любимата си напитка.

Филтър кафето извлича повече киселинност и подчертава по-сложните вкусове на кафето. Това го прави подходящ вариант за приготвяне на specialty coffee бленд 100% Арабика, тъй като ви позволява да оцените всички вкусове и аромати, които съдържа.

Единствените кафе аксесоари, които ще са ви необходими, включват гореща вода, прясно смляно кафе, Hario V60 комплект за приготвяне и специалните Hario V60 хартиени филтри. Толкова малко ви е нужно, за да започнете сутринта си с чаша ароматно кафе, наслаждавайки се на красивата природа.

 

Термо чаша

Говорейки за къмпингуване в планината, няма как да не споменем и още един аксесоар, който определено ще ви бъде полезен. А именно термо чаша, в която да сипвате сутрешната си напитка,  като запазва нейната температура и не променя вкуса ѝ. Нашите Keep Cup са удобни, красиви и практични, така че можете да ги разгледате в онлайн магазина ни.
 

С тези кафе аксесоари ще допринесете за уикенда в планината да бъде още по-приятен, защото вече няма да ви се налага да правите компромис със сутрешното си кафе. Така че се надяваме се статията да ви е била полезна и интересна.

Оставете коментар

Loading...