Барселона, Специално кафе: Звездите на Колумбия

Постнато отadmin03/04/20200 Коментар(и)Новини,

Бяхме поканени да участваме в специално събитие за кафе в град Барселона, наречено „Колумбийски емоции“ или както ние го наричаме „Звездите на Колумбия“, защо звездите на Колумбия? Бъдете нащрек, в нашия следващ пост блог ще ви обясним!

Целта на събитието беше да ни запознае с нови и различни по качество кафета от регион Уиля (Huila), един от най-големите производствени райони в страната.

 

Познания за Специално кафе

През първия ден от посещението си екипът на Martines caffe, двамата млади и влюбени, имаха възможността да се потопят от „първа ръка“ в настоящата обстановка на специално кафе културата в Барселона. Какво ни разказаха те? : „ В процеса на обиколката ни успяхме да споделим вълнуващи моменти и да обменим опит с нашите приятели от Café de Finca, опитвайки в еспресо напитка тяхното кафе от Хондурас – Сан Хосе.

След това, направихме спирка и през спешълти кофишопа – Hidden, дегустирайки микролот, специално отглеждан за тях, Етиопия Шека Кево.

В допълнение имахме изключителното удоволствие лично да се запознаем с Хоакин Парра, четирикратния шампион на Испания по изпичане на кафе от 2013 до 2017 година и основател на пекарната за специално кафе - Right Side. За нас беше чудесна възможност да обменим опит, познания и най-важното – да се насладим на един момент, изпълнен с прясно изпечено кафе.Събитието: „Колумбийски емоции“


Събитието беше организирано от вносителите на специално кафе - Mare Terra. Целта му беше да съберат заедно професионалисти и да се дегустират колумбийски кафета от различни класове качество. Бяха ни представени 16 фермери от регион Уиля и 35 различни кафета.

Процесът

В началото започнахме с въвеждаща презентация, водена от инженера по земеделие Тимор от Русия, който разказа повече за страната, региона, фермерите и кафетата. Същевременно ни представи различните категории на специални кафета, които щяхме да опитаме.

Първата група бяха Премиум категория, типично регионален профил, препоръчителни за Single Origin и блендове. Всички кафета отговаряха на точковата система на SCA с 80+ точки, под 10 дефекта за 350гр. Последваха кафета, категория Тип топ, между 84 и 86.75точки.

Третата категория, която дегустирахме, беше съставена от специални кафета с уникален профил и сбор от точки над 86 и под 5 дефекта за 350гр.

В заключение, последната категория беше уникати. Тези кафета са с екзотичен и много необикновен вкусов профил, някои  от тях са резултат от експериментални проекти по отношение на обработка и ферментационни техники. Всички тези кафета са със сбор от SCA точки над 90 и в ограничени количества на производство.


Крайният резултат

След като членовете на нашия екип Алекс и Анес дегустираха всички кафета от различните категории категории, ние от Martines caffe имаме удоволствието да ви съобщим, че решихме да донесем специално за вас няколко от тях, които привлякоха нашия интерес.

Колумбийски специални кафета от региона Уиля, категори качество Тип топ (SCA точки 86.5), Специални (SCA точки 87.5) и Уникати (SCA точки 91.5).  

Те ще бъдат налични съвсем скоро в нашия магазин , а ако искате да получите специална preorder оферта, можете да се свържете с нас на: info@martines-caffe.com или ни изпратете в нашите профили в социалните мрежи (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE ), вашите данни за контакт и бъдете един от първите, които ще имат възможността да пият  от тези невероятни  и уникални кафета.

Оставете коментар

Loading...