Безкофеиновото кафе в specialty индустрията

Постнато отadmin25/03/20220 Коментар(и)Кафе на месеца,

Ако сте от хората, които поради една или друга причина консумирате единствено безкофеиново кафе, но сте скептично настроение към качеството на напитката, то вероятно не сте опитвали specialty coffee без кофеин, което освен много здравословно, е и изключително приятно на вкус. Все пак кафе индустрията се променя и развива динамично и на световния пазара се появяват разнообразни продукти, задоволяващи нуждите и предпочитанията на всеки любител на тази напитка.


Безкофеиновото кафе в specialty индустрията

 

В настоящата блог статия ще ви представим нашето specialty coffee от Мексико Swiss Water Decaf, което е част от богатата ни гама продукти от скоро. Интересното за това мексиканско кафе е процесът на декофеинизиране на зърната без химикали, който производителите прилагат по време на обработката му. Можете ли да си представите безкофеиново specialty coffee със запазени антиоксиданти, аромати и невероятни вкусови нотки? Да, възможно е! Прочетете следващите редове, за да разберете повече за цялостния процес стъпка по стъпка.
 

Почистване и предварително накисване на зърната

Първата и основна стъпка е да се почисти внимателно зеленото кафе от всякакви отпадъци и мръсотия, а след това се накисва във вода, за да се рехидратира и подготви за целевото ниво на влага, подходящо за отстраняване на кофеина от зърната.
 

Добавяне на GCE

Екстрактът от зелено кафе (GCE), направен от прясна вода и всички разтворими твърди вещества в кафето, с изключение на кофеина, се добавя към вече накиснатите зърна. Всъщност именно този екстракт е ключът към вкусното специалното кафе Swiss Water Decaf.
 

Премахване на кофеина

GCE непрекъснато циркулира около зеленото кафе за период от 8-10 часа, докато в зърната не остане повече от 0,1% кофеин. Това се дължи на собствената въглеродна филтърна система на екстракта.
 

Сушене и пакетиране

След като суровото кафе е до 99,9% безкофеиново, то значи вече е готово да бъде изсушено и пакетирано.
 

Изгаряне на кофеина

Последната стъпка от цялостния процес, след като зеленото кафе е пакетирано, е да се отстрани кофеина от GCE чрез изгаряне в пещ. Тогава вече разтворът е готов да бъде използван повторно със следващата партида сурово кафе.

Определено новото ни  безкофеиново specialty coffee попълнение Swiss Water Decaf предлага на всеки любител възможността да се докосне до този толкова здравословен и природно съобразен метод на декофеинизиране. Също така съчетава в себе си аромати, наподобяващи канела и лайм, а вкусът му на натурален шоколад и захар, и средно-високата киселинност правят напитката толкова приятна за сетивата и небцето.
 

Ако сте от ентусиастите, които искат да се докоснат до това мексиканско бижу, можете да го откриете в нашия онлайн магазин.

Беше ли ви интересно да разберете повече за цялостния процес около специалното кафе Swiss Water Decaf ? Не забравяйте да го препоръчате на някой близък, който консумира в ежедневието си и е любител на безкофеиновата напитка.

Оставете коментар

Loading...