Важно ли е професионалното обучение за specialty coffee индустрия?

Постнато отadmin02/11/20220 Коментар(и)

В днешно време всеки, който желае да надгражда знанията си, свързани с specialty coffee, може да намира най-различна информация само на един клик разстояние. Например, гледане на онлайн видеа с уроци, четете на специализирани книги и други многобройни ресурси за кафето са само част от начините, които могат да помогнат на един ентусиаст да се усъвършенства, инвестирайки единствено време.

 

 

Но има и друг тип хора, които избират да експериментират в процеса на работа и да използват принципа “проба-грешка” или пък намират професионални ментори, от които да се учат.

При наличието на толкова много възможности и достъпна информация, нужно ли е изобщо да плащате за професионално обучение за кафе? Заслужава ли си да инвестирате в сертифицирани курсове?

Ние от Family Coffee Roastery Martines държим на обученията на нашия екип и сме на мнение, че именно предаването на знания и опит от професионалисти ще помогнат за подобряването на кафе културата както на работещите в тази сфера, така и на консуматорите.

Ако сте от хората, които все още се чудят дали да инвестират ресурси за сертифицирани курсове или да използват масово разпространените източници в интернет, прочетете следващите редове, където се надяваме да откриете нужния отговор за вас самите.

 

Какви курсове да изберете?

Като цяло професионалното обучение, без значение с какво се занимавате, е от съществена важност за развиване и израстване в кариерата, защото знанието води до придобиване на компетентност и самочувствие. Което само по себе си допринася изключително много за завършения образ на един кафе специалист.

И може би тук ще се запитате какви курсове да изберете и кои ще са ви полезни?

Няма как да дадем еднозначен отговор, тъй като е строго индивидуално. Някои имат влечение към знания, свързани с печенето на сурово кафе, други искат да се усъвършенстват в приготвянето на напитки и да бъдат завършен бариста и т.н.

Ние вярваме, че колкото повече знания и компетентност има всеки в индустрията, толкова по-добре можем да изпълняваме работата си, да подпомагаме за развитието на световната индустрия и култура.

Например, за един производител или майстор пекар обучението и задълбоченият анализ, свързани с specialty coffee, са от решаващо значение, за да изберат най-добрите кафета в света, да ги комбинират и смесват правилно, и да ги изпекат по подходящ начин, за да разгърнат и подобрят вкусовете и ароматите на кафеените зърната.

А що се отнася за баристите, трябва да знаят как да приготвят изключително кафе по високи стандарти, как адекватно да почистват и поддържат оборудването и как да предоставят отлично обслужване на клиентите. Също така е от значение да знаят всякакви детайли, свързани с кафето, като надморска височина, методи на обработка, профили на печене и други. По този начин могат да предават знанията и страстта си на заинтересованите потребители, което води до изцяло завършен професионален бариста.

 

Защо да изберете професионалното обучение?

Когато служителите усетят, че професионалното обучение им предлага път в кариерата и им осигурява нови умения, това ги вдъхновява и мотивира, което води и до изпълняване на работните задачи  по-ефективно, засилва се нивото им на удовлетвореност, което пък допринася и до по-добро обслужване на клиентите.

Също така ако служителите виждат желание от работодателите да инвестират в тях и ги насърчават да се развиват и образоват все повече, започват да гледат на работата си като на дългосрочна кариера, която може да им предложи желаното развитие.

Но тук е важно да отбележим, че е от изключителна важност всъщност какви професионални курсове избирате - било то за вас самите или за служителите ви. Трябва да отговарят на целите и нуждите.

В индустрията за specialty coffee удовлетворението на клиентите върви ръка за ръка с качеството, а  ключът към него е доброто обучение. С други думи, професионалните курсове гарантират, че всички членове по веригата следват последователни подходи и методи, че могат да преценяват дадена ситуация и ако възникне проблем, знаят как да го разрешат най-бързо и ефикасно. Независимо дали става дума за бариста, за пекар или производител.

Професионалното обучение може да даде на вас и вашите служители знанията, от които се нуждаете, за да вършите работата си по-мотивирано, уверено и упорито. Прилагайки научето на работното място, ги затвърждавате и усъвършенствате уменията си. Също така по-широкото четене ще ви запознае с най-новите тенденции и иновации. Експериментирането ще ви даде възможност да разширявате границите на знанията си.

 

Ако вече се чудите към кого да се обърнете, не се колебайте да се свържете с нас и да прочетете повече за професионалните обучения, които предлага нашия SCA сертифициран екип. Обещаваме ви интересно, динамично и много полезна изживяване, след което ще се чувствате по-знаещи, можещи и готови да покорявате нови кафеени върхове.

Оставете коментар

Loading...