Двама млади влюбени един в друг и в кафето

Постнато отadmin09/04/20190 Коментар(и)Новини,

Скъпи читатели, представяме ви едно откровено интервю на още една част от екипа на кафе Мартинес. Те са двама млади влюбени един в друг .. и в кафето. Тя е българка, а той перуанец . 11758 км Любов.
 

Въпрос 1. Представете се с няколко думи на хората, които не ви познават.
Анес: Казвам се Анес. На 25 години от София, България. В гимназията учех фотография, след това продължих в УНСС и завърших бакалавър “Международни икономически отношения”. В момента уча в Нов български университет със специалност “Международен бизнес”. Надявам се до няколко месеца да защитя дипломна работа и да придобия степен “магистър”.
Алекс:  Аз съм Александър. На 26 години от Лима, Перу. Завършил съм езикова гимназия и “Международен бизнес” в университет Сан Игнасио. В момента уча в Нов български университет със специалност “Бранд мениджмънт” и скоро се очаква да защитя магистърската ми диплома.

Въпрос 2. Как се запознахте ?
Анес: В четвърти курс заминах по програма “Еразъм” в Германия. Той също учеше там.  В последствие на опознаването ни разбрах, че имаме много общи неща. Събра ни любовта към пътуването.
Алекс:  Беше късмет или може би съдба. Исках да уча в  Дания и малко преди да замина видях, че са объркали документите ми и трябваше да отида в Германия, колкото и да не исках. Но не съжалявам, защото животът ми се разви по много интересен начин. Няма случайни неща.

Въпрос 3. Защо точно кафе индустрията ?
Анес: Първоначално исках да работя някъде в чужбина и да развивам нещо мое си, но с времето осъзнах, че мога да бъда полезна в семейния бизнес и да работя в “Мартинес” кафе заедно с баща ми. И ето, години по-късно съм част от фирмата и се радвам, че направих този избор.
Алекс:  След като приключих обучението си в Германия, трябваше да се върна в Перу, за да завърша бакалавъра си и да натрупам повече опит. Преди няколко години дойдох да живея в България окончателно. В началото записах да уча магистратура и в последствие станах част от екипа на “Мартинес”. Всеки ден преоткривам нови и нови неща за кафе индустрията. Интересно е.
 

Въпрос 4.  Любимо кафе и защо ?
Анес: Това, което сама си приготвям.. хаха. В началото харесвах само кафе „Перу“, но в последствие започнах да намирам по нещо хубаво във всеки вид. Но е важно да знам как е достигнало до мен.
Алекс: Преди не обичах, но е неизбежно да работя в тази индустрия и да не започна да пия кафе, дори от чисто любопитство. Фаворит ми е Перу, не защото съм оттам, а защото е добре балансирано между горчивина, киселина и сладост.

Въпрос 5. Как си се представяте след 5 години ?
Анес и Алекс: Поне с едно дете. След 5 години се надяваме да бъдем  още по-развити  в професионален план и да продължаваме да пътуваме, разбира се.

Въпрос 6.  Пътуването по света е ваша страст. Коя е следващата дестинация ?
Анес: Рядко планираме. По-голямата част от нашите пътувания са спонтанни. Но се надявам тази година да посетим поне още една кафе плантация.
Алекс:  Времето ще покаже.

Въпрос 7. Споменахте за кафе плантации. Кои места сте посетили ?
Анес: В Перу и Бразилия. Беше невероятно!
Алекс:  Бяхме заедно. В следващи статии за блога на Мартинес ще разкажем по-подробно за тези места, които си заслужават да бъдат видени. Също така читателите могат да прочетат публикацията ни от МЕЖДУНАРОДНА СЕДМИЦА НА КАФЕТО: МИНАС ДЖЕРАЙС – КАФЕНАТА „МИНА“ НА БРАЗИЛИЯ.
 

Въпрос 8. Аристотел е казал: “Любовта е една душа в две тела ” . Така ли е според вас ?
Анес: Да!
Алекс:  Убедих се, че е така. Иначе нямаше да прекося 11758 км.

Въпрос 9. Работите и живеете заедно.  Трудно ли е ?
Анес: Не е трудно, докато всеки от нас си има лично пространство.
Алекс: В началото да, защото бяхме по-млади и неопитни. Различните култури също указваха влияние . Но вече се напаснахме и има баланс.

Въпрос 10. Какви са бъдещите ви професионални  планове ?
Анес и Алекс: Да развиваме фирмата и кафе индустрията, собствените си умения и познанията ни в сферата.

Въпрос 11.  Довършете- кафе Мартинес е … ?
Анес: Семейство!
Алекс: Другата ми любов, след Анес.

 

Оставете коментар

Loading...