Декафеинизирано кафе със захарна тръстика - колумбия сан хуанеро

Постнато отadmin26/06/20200 Коментар(и)Кафе на месеца,

Преди няколко месеца, с цел повишаване на кафе културата на българския пазар, Мартинес Кафе Семейна Пекарна успя да организира за първи път в българската кафе индустрия дегустация на кафе или т.нар. „къпинг“ на специални кафета, под името: PREMIUM ДЕГУСТАЦИЯ НА КАФЕ“, където местни собственици на кафе-бизнеси взеха участие.ВНИМАНИЕТО НА СЪБИТИЕТО


В това приятно изживяване, пълно с аромати и вкусни кафета от различен произход, едно от тях привлече особено вниманието на присъстващите. Колумбийското Сан Хуанеро декафенизирано със захарна тръстика. Да, правилно прочетохте, захарната тръстика е същият източник, откъдето идва захарта или кафявата захар. Всички хора в стаята за дегустация започнаха да питат за това кафе и искаха повече информация относно самия процес. Ето защо решихме да напишем статия, обясняваща този иновативен метод. Затова се пригответе с чаша прясно изпечено кафе.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА: КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕСЪТ

В процеса на извличане на кофеина се използва прясна изворна вода в комбинация с естествени вещества, получени от захарната тръстика и тези две са единствените съставки, които влизат в контакт със суровите кафени зърна.

Този процес на отстраняване на кофеина (прясната изворна вода и естествено вещество от захарна тръстика) позволява деликатното извличане на кофеин от зърното. По този начин се запазва естествената му структура, с други думи,  това помага да се запазят ароматите и вкусовете на кафето. След като кафените зърна преминат през процеса, нивото на кофеина може да достигне 0,03%, което е  доста по-ниско от европейската норма, която позволява наличието на максимум 0,1%. Това означава, че кофеинът е заменен със захарните съединения. Тогава,  какъв е резултатът?

КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ?

Благодарение на този процес, Колумбия Сан Хуанеро притежава много сладък вкус. Произхождащ от региона Уиля, с качество от 84 точки, то съдържа в себе си нотки на канела, ванилия, кайсия и други плодове. Този вид безкофеинов процес се предлага за първи път на българския пазар. Препоръчителни методи за приготвяне биха могли да бъдат еспресо, филтър или кафеварка.

Колумбийското специално безкофеиново кафе Сан Хуанеро вече е налично, не се колебайте да го опитате.

Станете част от новите тенденции в света на кафето, като се насладите на прясно изпечено безкофеиново специално кафе, както никога досега! Пиете ли безкофеиново кафе? Колко често? Споделете ни в коментар по-долу или в нашите профили в социалните мрежи (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE)

Оставете коментар

Loading...