Изживяването TEDx Стара Загора

Постнато отadmin30/09/20190 Коментар(и)Новини,

Всичко започна преди няколко месеца, когато получихме имейл от организаторите на TEDx Stara Zagora, в който бяха написали, че ни канят да се присъединим към събитието като част от техните спонсори. Дори не се замислихме и приехме. Все пак TED е световна организация, посветена на Идеите, които си заслужава да бъдат споделени. Обединява лидери от цял свят от 1984 до днес, за да разкажат за своя опит. Аудиторията е разнообразна - изпълнителни директори, учени, филантропи -почти толкова необикновени, колкото  и лекторите, част от които са били лица като Бил Клинтън, Стив Джобс и Бил Гейтс.

Ние от Martines caffe Family Coffee Roastery напълно подкрепяме такива събития, защото смятаме, че целите и ценностите ни са идентични, а именно предаването на опит, разнообразие и знания. Силно вярваме в това, че трябва да се дава гласност на добрите примери в заобикалящата ни среда и да си помагаме взаимно.

И така дойде датата на конференцията -14.09.2019 година. Част от екипа на “Martines caffe” се натоварихме рано рано в две коли и бръм 230 км в посока. Пристигнахме и много бързо се мобилизирахме, за да подготвим щанда. Лекторите и гостите започнаха  постепенно да прииждат, спираха се с интерес при нас и искаха да опитат от кафето, което бяхме изпекли и подбрали специално за събитието. Разказвахме с гордост историята си и споделяхме познания. Е, повечето хора минаха няколко пъти в рамките на деня, за да се насладят на ободряващата напитка, което беше достатъчен показател, че им е харесала.
Денят мина неусетно и беше време отново да се качим в колите и да се приберем. Бяхме уморени, но адски удовлетворени и щастливи от цялата положителна емоция, с която ни посрещнаха. Дори имахме възможността да присъстваме на няколко лекции и да се вдъхновим от успелите българи, които са избрали да останат в родината и да се развиват, предавайки това послание и на останалите. Беше цветно, различно и полезно.

С тази статия бихме желали да изкажем благодарностите си към организаторите, които ни се довериха, както и за предоставената възможност да сме част от подобно събитие. Къде бихме могли да срещнем на едно място толкова успели българи и да споделим заедно с тях качествени моменти? Може би на следващия TEDх.

 

 

 

Оставете коментар

Loading...