Истината за акриламида в специалното кафе

Постнато отadmin10/02/20220 Коментар(и)Любопитно,

Като едни истински кафе любители е добре да се информирате подробно за всичко свързано с тази напитка. Затова и ние от “Martines” се стараем нашите статии да са достатъчно интересни, подробни и разнообразни, като целим да ви предоставяме важно съдържание.

 

 

Точно затова избрахме настоящата тема да я посветим на акриламида, елемент от състава на кафето, за който има много противоречиви мнения, но и малко информация. В следващите редове ще ви разкрием истината за него като ви обясним подробно всъщност какво представлява акриламида в специалното кафе, вреди ли на човешкия организъм и има ли повод за притеснение.

 

Що е то акриламид?

Акриламидът е бяло кристално съединение без мирис и е силно токсично вещество, подобно на пластмаса, което е класифицирано като канцероген. Присъства в много храни на растителна основа, богати на нишесте, като може да се развие от комбинацията на глюкоза или фруктоза с аминокиселина, наречена аспарагин, в определени процеси на готвене, обикновено включващи висока топлина.

През 2002 г. шведски учени откриват съединението в широк спектър от храни, включително и в кафето. Може би вече си помислихте: „Спирам да пия кафе“, затова бързаме да ви успокоим като ви споделим, че акриламидът е силно чувствителен към топлина и е почти напълно унищожен след 8-10 минути изпичане, което прави специалното кафе с много ниско съдържание на това вещество.

 

Вреден ли е за човешкия организъм?

Човешкият организъм е устроен да метаболизира акриламида по начин, който се разгражда и не причинява сериозни здравословни проблеми. Но, както споменахме по-горе, важно е времетраенето при печенето на специалното кафе, за да може съдържанието на това вещество да е минимално и следователно - да не застрашава здравето ви.  Ако не се спазват определените изисквания по време на този важен процес и кафето се изпича бързо, както не малко фирми в този сектор правят, вероятността напитката ви да има голямо наличие на акриламид, е напълно възможно и тогава вече би било вредно за организма ви.

 

Как да избягвате акриламида?

Ако четете това, вероятно живеете на планетата Земя. В този случай, освен ако не сте заек и ядете само пресни зеленчуци, консумацията на определени нива на акриламид е неизбежна. Не се препоръчва да предприемате твърд подход и да спрете да ядете храните, които обичате, само за да избегнете определен канцероген, който може или не може да представлява сериозен риск. Това се отнася и за консумацията на кафе. За да намалите притесненията си относно акриламида, ви препоръчваме да се отнасяте с внимание към кафето, което си купувате. Доверете се на бранд, който е фокусиран върху сертифицирани специалните кафета, държи на прясно изпечените зърна и използва безопасна технология по време на този процес.

 

Как ние от “Martines” се грижим за вашето здраве?

Годините натрупан опит, разнообразните обучения и множеството разговори със специалисти в тази индустрия , са ни показали, че за да бъде успешен един бранд, то непременно следва да се приложи ефикасен начин на работа, който да се следва стриктно. Именно затова ние сме избрали няколко основни стъпки за процеса на печене, които ни позволяват да предлагаме винаги прясно изпечено кафе, както и да следим качеството на продуктите, намалявайки до минимум акриламида. Нашият сертифициран майстор пекар Алекс старателно избира профил на печене според индивидуалните кафета, всеки път го регистрира и контролира, за да осигури  винаги качествено изпечени зърна, както и не спира да се обучава, следвайки световните тенденции.

На пръв поглед могат да ви се сторят маловажни тези етапи, но именно те играят ключова роля за отстраняване на акриламида в специалното кафе и не само. Трябва да се обръща внимание на всеки един детайл около кафето, за да може да се наслаждавате на напитката без да се притеснявате.

Доверявайки се на нашите продукти, можете да бъдете спокойни, че вашето кафе е старателно изпечено според вашите нужди и предпочитания, непосредствено след направена поръчка, внимателно подбрани суровини и максимално качество.

 

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали да обогатите знанията си около любимата напитка и да сме ви били полезни. Не спирайте да пиете кафе и да му се наслаждавате, защото няма повод за притеснение.

Напомняме ви, че през месеца на любовта сме ви подготвили една романтична изненада, с която можете да кажете Обичам те на половинката си дори и без думи. Повече информация ще откриете в онлайн магазина ни. Не се колебайте, защото количествата са ограничени.

Оставете коментар

Loading...