Кажете “Обичам те” освен на половинката, но и на природата!

Постнато отadmin22/02/20220 Коментар(и)

Свети Валентин вече мина, но приятното усещане и хубавите емоции от празника още ви държат? Ако сте били част от хората, които ни се довериха и избраха да ни направят съпричастни към най-любовния ден от годината. Като си поръчаха ексклузивната ни подаръчна кафе кутия “Обичам те, то вероятно във въздуха ви витае още и ароматът на етиопско кафе.

 

 

Освен приятен начин за обяснение в любов със specialty кафе и чаши от Family coffee roastery  “Martines”, този наш проект е много по-личен и дълбок. Искаме чрез прясно изпечено кафе да подаряваме споделени моменти с най-близките, семейни ритуали и истинска наслада от любимата напитка.

Също така около новата ни кутия за влюбени има още един интересен факт, за който може би не сте и предполагали, но в настоящата статия ще ви запознаем.

Знаехте ли, че всъщност тя е направена от рециклиран картон и освен страхотен подарък за половинката, е екологично и природно съобразена?

 

Защо да опазваме околната среда?

Това е тема, която през последните години набира все по-голяма популярност и мнозина започват да живеят по-зелен и екологичен начин на живот. Освен обикновените хора, които се стремят да подобрят навиците си, вече и отделните индустрии предприемат действия, които да допринесат за една по-чиста, здравословна и хубава планета.

Все пак да не забравяме, че бъдещето на производството на кафе, е обвързано със здравословната околна среда. Изменението на климата представлява заплаха за количеството плодородна земя, достъпна за фермерите, и увеличава риска от вредители и болести.

Има няколко стъпки, които всички от кафе индустрията можем да предприемем, за да ограничим въздействието върху околната среда, и имат положително въздействие върху качеството на суровината.

 

Кафе културата и нейното въздействие.

За разлика от много други растителни продукти като захарната тръстика и соята, при които всяка реколта производителят трябва да отсече и след това да засади новите растения, при кафето нещата стоят по различен начин. Дърветата, на които се отглеждат и растат кафените зърна, могат да дават плодове няколко пъти, което прави тази природна култура много “по-здравословна” като намалява въздействие върху околната среда.

 

Приносът на фермерите.

Както споменахме вече, кафето само по себе си не влияе сериозно за влошаване на околната среда, но има други подробности в тази индустрия, на които не се обръща достатъчно внимание, а определено е нужно, особено ако искаме да продължаваме да пием от любимата си напитка още дълги години.

Поведението и навиците на фермерите са от ключово значение. Как се грижат за кафеените растения, с какво ги наторяват, какви практики прилагат, дали се отнасят с внимание към климата и почвите?

Не напразно преди време ви запознахме с нашето specialty coffee от Бразилия - ферма Примавера и фермерът Леонардо Таварес. Социалната и екологичната устойчивост винаги са били неразделна част от работата на фермата и за Леонардо, е от голямо значение, че производствените техники минимизират щетите върху околната среда. Затова създават специална електроцентрала във фермата, която рециклира използваната при производството  вода в енергия, а същността на кафения плод (пулпата), която остава като отпадък, се използва като естествен тор. Също така забележително е махагоновата гора около плантацията. Тъй като в Бразилия с бързи темпове се обезлесяват големи площи, поради различни фактори, семейство Таварес полагат грижи за стопирането на тази тенденция . Махагонът, засаден в близост до кафените дървета, също гарантира по-качествена реколта чрез засенчване и поддържане на равномерна температура.

Това е един пример, който нагледно ви представя ролята на фермера и всъщност колко важна е тя, що се отнася до опазването на околната среда и качествената суровина.

 

Промяната започва от нас самите.

Ако всеки от нас осъзнава глобалния проблем с опазването на околната среда и прави малки жестове, за да я съхрани, то вероятно Земята ще заприлича на едно много по-добро и хубаво място за живот, както за нас, така и за животните, растенията и т.н. Точно затова ние от “Martines” избираме нашите продукти, така че да са максимално благоприятни за клиентите, но и за природата. Освен добре направеният подбор на зелени кафета, за които предварително правим подробно проучване, включващо държавата на произход, фермата и нейната репутация, фермерът и начина на работа, както и всичко друго, което е тясно свързано в тази индустрия и природно съобразно. Не трябва да се пренебрегва и правилният избор на кашони/кутии, етикети, опаковки и др. Колко по-екологично съобразени са те, толкова по-добре.

 

Като заключение бихме искали да благодарим на всеки клиент, който се е възползвал от възможността и е поръчал февруарската ни кутия “Обичам те”, защото освен да зарадва себе си или някой любим човек, е допринесъл за по-чистата околна среда, дори без да го подозира.

Все още можете да се възползвате и вие от нашето ексклузивно предложения до края на месеца или до изчерпване на количеството. Повече за продукта ще откриете в онлайн магазина ни.

Ще се радваме да ни споделите в коментар по-долу дали ви хареса статията и темата, която разгледахме? Опазвате ли околната среда и ако да, по какъв начин?

Оставете коментар

Loading...