Какво прави specialty coffee бленда толкова специален?

Постнато отadmin26/05/20220 Коментар(и)Любопитно,

От много години насам в индустрията се говори за кафеените смеси или така наречените блендове като част от потребителите на втората най-консумирана напитка ги намират за добра възможност да опитват интересни и уникални вкусове. Дори сме разглеждали темата в предишна статия - Ръководство за кафе бленд, така че ако ви е интересно, можете да я прочетете, за да се запознаете подробно.

 

 

В този ред на мисли, все по-голяма популярност набират и specialty coffee блендовете, които не отстъпват по потребление и интерес от смесите, познати до сега. Но определено има неща, които е добре да знаете за тях като едни истински кафе любители.

В настоящата статия ще обърнем внимание всъщност защо са създадени specialty coffee блендовете, каква е тяхната цел и какво е добре да знаете. Също така ще ви разкрием за един наш интересен проект, подготвян от много време насам, който вече е факт. Какво имаме предвид? Прочетете следващите редове, за да разберете.
 

Защо са създадени кафеените смеси?

Освен да се смесват различни видове кафета с цел получаване на интересни вкусове и аромати, specialty coffee блендовете са създадени, за да допринасят за индивидуалността на една марка. Именно те са едно от помощните средства на даден бранд да намери своите верни клиенти, ценители и поддръжници.

 

Вечният въпрос - за или против блендовете?

Както в повечето случаи и по тази тема,свързана с кафе блендовете, има различни мнения. Някои хора ги харесват и силно предпочитат, друго пък са твърдо против тях. Но ние от Martines Family Coffee Roastery като единственият български бранд, създаващ индивидуални блендове за клиентите ни, ще споделим нашите възгледи.

Една от привилегиите, които предлагат специалните смеси, е по-добрият и интересен продукт, който може да се създаде според нуждите и изискванията на клиентите, като им предлага балансирани комбинации от вкусовете и ароматите на отделните компоненти. Също така качеството на кафетата е високо, което прави бленда подходящ за всички ценители на напитката.

Тайната на успешния specialty coffee бленд е в правилният подбор на суровите кафета и начина им на изпичане. Определено силно предпочитани са такива, които в състава им присъства кафе Арабика.

 

Съвместният проект на Martines и Bivouac.

“Бивак” е травъл кулинарен блог, който стига до едни от най-красивите диви места в България. Той е вдъхновяващо пътуване, което разказва сантиментални истории за ястия на огън, приключения и уникални гледки. Освен това тези страхотни хора, които стоят зад “Бивак”, са истински ценители и на хубавото кафе. Именно затова колаборация ни има за цел да вдъхнови авантюристите и outdoor любителите освен да приготвят храната си в планински условия, така и сутрешното си кафе. Поради тази причина, създадохме специален кафе бленд 100% Арабика, който съчетава в себе си аромат на какао, ванилия, черен чай, лайм, карамел, а сладкият вкус наподобява плодове и подправки. Тялото е средно със средно-ниска киселинност.
 

Надяваме се статията да би е била интересна и по-важното - полезна, защото нашата основна цел е да ви запознаваме отблизо с тайните около света на кафета и да ви помагаме да опознавате все повече любимата напитка. Защото поводът за всичко, което правим, сте вие - нашите клиенти и ценители.
 

Можете да разгледате в онлайн магазина ни specialty coffee, които предлагаме. Също така и специалния бленд, с който ви запознахме по-горе. Ще бъде страхотно попълнение към следващата ви почивка в планината, с чаша прясно изпечено кафе, приготвено сред природата.

Оставете коментар

Loading...