Как една specialty пекарна за кафе може да промени цялата индустрия?

Постнато отadmin19/10/20220 Коментар(и)Любопитно,

През август 2020 г. приблизително 10,4 милиона чували по 60 кг. сурово кафе са били изнесени през производствената 2019/20 година, сочи проучване. Също така около 60% от световното производство на кафе идва от дребни производители, които заедно представляват около 12 милиона производители по целия свят. Още ли се съмнявате, че кафе индустрията е една от водещите в световен мащаб и дава възможност на милиони хора да работят?

 

Как една specialty пекарна за кафе може да промени цялата индустрия?

 

Като оставим статистиките на страна, в днешни дни глобалният сектор е по-наясно от всякога с предизвикателствата, пред които е изправен. Било то колебания в цените, нестабилност на доходите, недостиг на работна ръка, изменение на климата, световна инфлация и куп други неща, които несъмнено влияят на всеки по веригата.
 

Поради този факт е важно specialty пекарните за кафе да работят по начин, който да използват печалбата и социалното въздействие, за да подпомагат индустрията да се развива към по-добро. Именно с взаимна подкрепа можем да вървим в правилната посока - тази на успехи, възможност за работа и споделеност.
 

Ако ви е интересно как можете да бъдете пример за подражание и част от глобалната промяна, то непременно прочетете следващите редове.

 

Каква е връзката между една пекарна за кафе и производител?

Всяка кафе пекарна има своя собствена връзка с глобалните производители на тази суровина. Защо ли, ще се запитате. Защото за един майстор-пекар историята зад кафето наистина има значение. Важно е да знае държавата на произход, начин на обработване, надморска височина, разнообразие, качество на почвата, прибиране на реколтата и всяка допълнителна подробност. А, щом той знае историята зад дадено кафе, може да я разказва на всички след него по веригата, та дори и на крайният потребител, ентусиаст и любител на тази напитка.
 

Ето защо ние от Family Coffee Roastery Martines толкова много държим да предаваме натрупаните знания и опит, и пишем блог статии, в които се стремим да засягаме интересни, важни и полезни тези, подпомагащи развитието на една по-добра кафе култура.
 

Също така, когато една пекарна за кафе избира да купува суровина от определен производител, на практика защитава конкретни ферми, региони и дори държави като цяло. Това е „вот на доверие“ за произхода в по-широкия сектор на specialty coffee.

 

Как една пекарна за кафе подпомага даден производител?

Съществуват редица начини, по които пекарните могат да поддържат и популяризират определен производители. Един, от които е да се изпича кафето от даден производител правилно, така че всичките му аромати и вкусови нотки да се развият максимално положително. По този начин пекарната представя и демонстрира уникалните характеристики, които даден произход може да предложи. Ако качеството е високо, хората ще продължават да се връщат и да опитват това кафе, което води до по-голямо търсене за определена ферма, държава или регион.

 

Как пекарните могат да доведат до промяна в по-голям мащаб?

Ако основната цел е развитие на индустрията, то значи трябва да останете в бизнеса и да давате добър пример, от който да се учат хората след вас, дръзнали да се занимават с кафе.
 

Също така, когато пекарните изграждат дългосрочни взаимоотношения в началото, производителите могат да осигуряват бъдещи продажби и да разчитат на финансова стабилност в бъдеще.
 

Прозрачността във веригата за доставки също става все по-важна. Въпреки че проследимостта може да даде видимост на произхода, тя не гарантира непременно някаква полза за производителя.

 

Надяваме се настоящата блог статията да ви е била интересна и полезна. В този ред на мисли, ако искате да направите първата крачка в подпомагане на кафе индустрията, то непременно посетете новооткрития ни coffee shop, където ще имате възможността да се насладите на прясно изпечени specialty кафето от цял свят.

Оставете коментар

Loading...