Кафе Голаабил - едно от “бижутата” на Колумбия

Постнато отadmin29/04/20210 Коментар(и)Кафе на месеца,

Скъпи читатели и кафе любители, за настоящата ни статия избрахме темата да бъде свързана с един от най-големите производители в света - Колумбия и специалното кафето Голаабил, което не е чак толкова разпространено като име и вкусови предпочитания у нас. Именно затова искаме да ви запознаем подробно с това колумбийско “бижу”, тъй като сме на мнение, че заслужава да бъде популяризирано, а и следващия месец сме ви подготвили нещо изключително интересно, свързано с това кафе, но нека сега не се отклоняваме от темата.Колумбия
има уникална география и страхотни условия, които я правят напълно подходяща за производство на кафе - най-вече сорта Арабика, което често се разглежда като едно от най-качествените в света. Традиционно Колумбия е на второ място в световното производство на кафе, след Бразилия, но през последните години измества позицията си на трето място, заради навлизането на пазара на Виетнам и бързо разрастващото се производство на кафе от сорта Робуста.

Производствената зона, в която се отглежда кафето Голаабил - Уиля, е един от тридесет и двата департамента на южноамериканската държава Колумбия. Намира се в югозападната част на страната. Департаментът е с население от 1 122 622 жители (към 30 юни 2020 г.) и обща площ от 18 142 км². Местните условия, климат и природа неизбежно повлияват на кафеените растения, тъй като много хора предпочитат да консумират кафета именно от Колумбия. Това потвърждава факта, че географското разположението на тази държава е страхотно, а специалните кафета от там определено си струват да бъдат опитани.

Кафето Colombia Golaabil расте на 900 м. надморска височина във фермата на Ърни Ордониес. Обработката, която се използва за зърната, е мокра, също така се прилага специална аеробна техника на ферментация, осигуряваща балансирана чаша.

Ароматите на кафето наподобяват сладки сушени плодове, шоколад и цветя, вкусът се асоциира с млечен шоколад, масло, марципан, мед, ябълка и нектарина, а после- вкусът е изчистен. Тялото е средно/медно, а киселинността е средна. Това кафе бива оценявано от SCA  с 86.5 точки.

Ако тази статия е събудила вашия интерес и любопитство към специалното ни кафе Голаабил от Колумбия, само с един клик в нашия онлайн магазин, то може да се “озове” в чашата ви и кой знае - да се превърне в предпочитания ви вкус. Затова не се колебайте, а го опитайте. С нетърпение ще очакваме вашите отзиви за кафето и силно се надяваме да ви е допаднало. А, що се отнася до проекта, за който ви споменахме в началните редове и включващ това specialty кафе, можете да следите в социалните ни мрежи, за да сте един от първите, които ще разберат. Съвсем скоро ще е, обещаваме.

Оставете коментар

Loading...