Кафе или чай? Какво разкрива любимата ви напитка?

Постнато отadmin15/10/20210 Коментар(и)Любопитно,

Освен статии, които целят да надградят вашите знания и умения, свързани с кафето, ние от “Martines” обичаме да ви представяме също забавни и развлекателни, които можете да четете на един дъх, както се казва. Настоящата ни статия е именно такава, вдъхновена от едно проучване, на което попаднахме.

 

 

Поне веднъж някой ви е задавал въпроса „Чай или кафе?“. Обаче едва ли сте се замисляли, че различните предпочитания крият информация, касаеща характера на всеки човек. Има обяснение защо харесвате дадена напитка. Какво е то? Ще го откриете в следващите редове. Разбира се, не е нужно да вярвате на всичко изписано, но силно се надяваме да сме познали поне една от причините, която отговаря за вашия темперамент.

 

№1 Любителите на кафето поемат рискове. Проучването сочи, че приемът на тази напитка е свързано с импулсивността и способността да поемат повече рискове, също както харесват екстремните спортове и искат нови преживявания.

Що се отнася до пиещите чай, тези хора са определяни като по-спокойни натури, които не обичат да излизат от зоната си на комфорт.

 

№2 Според проучването, проведено в САЩ, екстровертите обичат да пият чай, а интровертите – кафе. Оказва се, че това е така, защото билковата напитка помага на екстровертите да вършат по-добра и пълноценна работа, докато интровертите не се нуждаят от нея.

 

№3 Пиещите чай спят по-добре и имат спокоен сън, докато любителите на кафето имат проблеми - не се наспиват или трудно си лягат вечер, затова имат нужда от енергизиращата напитка.

 

№4 Любителите на билковата напитка имат слабост към захарта. Проучването сочи, че именно те са са склонни да добавят повече подсладители от нормалното, докато кафе любителите предпочитат малко количество захар или чисто.

 

№5 Проучването сочи, че феновете на кафето обичат кучета като разбира се това не важи за всички. Следователно можете да се досетите, че любителите на чая обичат повече котките.

 

№6 Хората, които обичат да консумират чай, са по-креативни. Те споделят, че тази напитка им помага за новите идеи, а пък тези, които обичат кафето, са по-добри в разрешаването на проблемите.

 

№7 Любителите на кафето са по-стресирани, но по-щастливи. В проучването участват много студенти, които пият кафе. Колкото повече задачи са имали през семестъра, толкова повече кафе са пиели. Позитивната страна е, че напитката намалява с 32% чувството на тъга и депресивните състояния у тях.

 

Като заключение бихме искали да обобщим, че няма значение дали сте привърженици на кафето или чая. Всеки си има своя рутина, която е изгражда с годините. Същото се отнася и за характера. Но въпреки това, ще се радваме да разберем дали поне едно нещо, отговарящо на вас, сме познали и дали това проучване наистина ни дава някакви рамки, описващи  различните консуматори. В коментар под статията можете да ни споделите вашето мнение, то е важно за нас.

Оставете коментар

Loading...