Кафе на едро. Ръководство при избор на партньор.

Постнато отadmin10/12/20210 Коментар(и)Любопитно,

Независимо дали обмисляте да отворите заведение или вече сте собственик на такова, вероятно сериозно ви вълнува темата откъде да си купувате кафе на едро и какво да изберете? Добри ли са условията, които ви предлагат? Колко надежден е доставчика? В крайна сметка купуването на кафе, което отговаря на вашите стандарти за качество и нуждите на вашите клиенти, е от ключово значение.

 

Кафе на едро. Ръководство при избор на партньор.Кафе на едро. Ръководство при избор на партньор.

 

Намирането на подходящия и надежден партньор не е лека задача. Все пак трябва да обърнете внимание на ценообразуването, устойчивостта, минималните количества за поръчка и много други фактори, които са от изключителна важност за успеха за вашето заведение. Точно затова избрахме в настоящата статия да ви дадем съвети и насоки, които определено биха ви били от полза при избирането на доставчик на едро.

 

 1. Дефиниция на термина

Словосъчетанието „търговия на едро“ обикновено се отнася до практиката на закупуване на стоки в големи количества и разпространението им на други предприятия в по-малки количества. В кафе индустрията обаче терминът има друго значение. А именно: изпичане на голямо количество кафе, което се доставят на множество заведения, ресторанти и други хотелиерски предприятия. Пекарните на едро купуват големи количества зелено кафе, изпичат го и след това го продават на своите клиенти. Безспорно това е най-популярният модел за снабдяване с печено кафе на големите пазари на кафе по целия свят. Това е така, защото печенето на кафе обикновено изисква много инвестиции в оборудване и обучение и не винаги е лесно за собствениците на заведения да се справят сами.

 

2. Предимства

Наред с възможността да избирате няколко различни кафета и да разчитате на професионалист с опит в печенето, има редица други предимства при закупуването на едро.

 

      Като цяло има значително ценово предимство. Избирайки опцията “на едро” често е по-евтино в сравнение с онлайн поръчката или закупуването на малки количества кафе.

      Ако създадете дългосрочно партньорство, пекарната може да се съобрази с вашите нужди и да  бъде по-гъвкава в изпълнението на поръчката. Също така могат да ви предложат създаване на ваш уникален бленд, с който да впечатлите клиентите си.

      Можете да се възползвате от вече изградената репутация на пекарната, което да ви помогне да изградите доверие у бъдещите ви потребители. Например, ако искате да се наложите като устойчив бранд, можете да работите с търговец на едро, който плаща справедливи цени, подкрепя производството и земеделските общности, от които купува зеленото кафе.

 

3. Важни подробности

Предлагането на едро може да бъде от полза за заведенията като цяло, но всяко едно е различно и впоследствие има различни клиенти и изисквания. Затова е важно да определите приоритетите си, преди да търсите партньор на едро. Започнете, като зададете някои ключови въпроси. Какво е вашето търсене? Какви цени можете да си позволите и какво ниво на качество търсите? Имате ли нужда от оборудване? Обучение? Други допълнителни услуги?

 

➔    Ценообразуване

Този фактор е от решаващо значение за всеки бизнес, но не забравяйте, че ако търсите качествени продукти, то тогава цената ще бъде висока.

 

➔    Продуктова гама и качество на кафето

Всяка една пекарна, която предлага услугата “на едро”, има различна гама от продукти, както и начинът на изпичане е строго индивидуален. Ако решите да създадете партньорство с по-малка пекарна, вероятно биха били склонни да се съобразяват с вашите нужди и да променят начина на изпичане по ваше желание. Качеството е друг решаващ фактор, на който трябва да наблегнете. Затова се уверете, че кафето, което взимате, е прясно изпечено.

 

➔    Ценности на марката

Днешните потребители са по-етично съзнателни от всякога и техните пазарни навици все повече се ръководят от устойчивост и социално въздействие. Кафето не прави изключение и тази тенденция е особено забележима сред specialty coffee заведения и пекарни. Ако устойчивостта и етичните бизнес практики са важни ценности за вашето заведение, намерете доставчик, който споделя вашата мисия и визия. Така съвместната ви работа ще е много по-лека, а удоволствието - голямо.

 

➔    Проучване

Преди да изберете пекарна, с която да работите, е добре да направите детайлно проучване, за да се запознаете подробно с фирмата. Разгледайте сайта й, социалните мрежи и дори посетете физическото място, ако имате такава възможност, разбира се. Това ще ви позволи да разберете по-добре как работят. Също така най-вероятно ще получите възможността да опитате техните кафета, да научите за тяхната продуктова гама и какво е най-популярно в други кафенета.

 

Намирането на надежден партньор, който да се грижи за вашето кафе на едро, в никакъв случай не е лесна перспектива. Също така няма еднозначен отговор – правилният доставчик за вас ще зависи силно от специфичните нужди на вашия бизнес. Въпреки това, работата с търговец на едро може да донесе много ползи. Изборът на правилния партньор означава да получите правилното кафе за вашите клиенти на правилната цена, заедно с непрекъсната поддръжка, която помага на бизнеса ви да остане печеливш. Ако все още се колебаете кого да изберете, непременно разгледайте нашия сайт, в който ще откриете цялата информация за услугата “на едро”.

Оставете коментар

Loading...