Мартина Малканова: “ Баща ми има голям принос, тъй като любовта му към кафето е заразяваща.”

Постнато отadmin16/04/20201 Коментар(и)Новини,

Дойде моментът, в който да ви представим и последният човек от екипа на семейна пекарна “Martines caffe”. 23-годишната Мартина разказва за себе си и динамичната професия на млад ПР специалист, която е избрала.

 


1. Здравей, представи се.
                                        
Казвам се Мартина и съм част от екипа на семейна пекарна “Martines caffe”. Все още съм студентка, уча “Връзки с обществеността” в Нов български университет и скоро ми предстои дипломиране.
Като личност съм темпераментна, както и изключително самокритична. Обичам да пиша, да пътувам и да опознавам нови места.

2. Каква е твоята функция във фирмата?
В началото помагах в производството, тъй като нямах по-специални умения, но пък исках сама да изкарвам парите си. Мина време и нещата се промениха, като
вече повече от година дейността ми е фокусирана върху това, което уча. А именно - занимавам се с корпоративните комуникации на фирмата, както и организирам професионалните събития и изложения. Също така пиша и голяма част от блог статиите. Все интересни неща правя.

3. Има ли позитивна страна на това да си млад и още “прохождащ” ПР специалист?
Разбира се, че има. Има толкова много неща, които все още не знам. Чувствам се като едно малко дете, което едва е проходило - интересно и любопитно ми е да опознавам света и възможностите, които ми дава тази така динамична професия.

4. Защо избра кафе индустрията?
Баща ми има голям принос, тъй като любовта му към кафето е заразяваща. С времето осъзнах всъщност колко е интересна и необятна. Всеки ден научавам нови и нови неща, което много ми помага освен за работата, но и за обогатяване на общата ми култура.

5. Пиеш ли кафе?

Обожавам да пия кафе. Но все още се опитвам да изключа млякото като добавка към него. Мисля, че с времето и това ще стане.

6. В края на месец февруари бяхте част от едно интересно събитие. Разкажи ни малко повече за него.
Събитието беше организирано от “Marre Terra”- едни от най-големите вносители на сурово кафе в Испания. Идеята беше тяхна и с наша помощ - стана факт.
Радвам се, че екипът на “Martines caffe”, допринесе за осъществяването на Premium дегустацията. Такъв тип събитие се прави за първи път в България и беше фокусирано върху подбрани гости от кафе индустрията. Но за повече детайли, можете да прочетете нашата блог статия, в която сме описали всичко подробно.
7. Защо реши да стартираш блог на “Martines caffe”?
Идеята беше спонтанна. Просто един ден се замислих защо да не направим фирмен блог, в който да пишем интересни и полезни статии за всеки, който се интересува от кафе, както и да споделяме за нашите събития и пътувания. Смятам, че имаме какво да кажем на хората.
И така вече повече от една година той е факт. Оптимистичното е, че броят на читателите всеки ден расте. Това ме мотивира да продължавам в същия дух.
Тук е мястото да благодаря на Александeр Скринхарик, който също е част от екипа на “Martines caffe” и ми помага много, споделяйки опита и познанията си.

8. С какво те промени професията, която си избрала ?
Хубавото е, че ми дава възможност да се уча и променям всеки ден. Забелязвам, че съм станала доста по-търпелива. Също така след всеки следващ проект се чувствам по-обогатена заради постоянното информиране и общуване с нови хора. Заради различните ситуации, в които често съм поставена, излизам и от зоната си на комфорт. Което всъщност е чудесно.

9. Как си се представяш след 5 години?
Силно се надявам да съм здрава и щастлива. На принципа съм, че каквото е писано, ще се случи. Продължавам напред и се надявам след 5 години да съм постигнала нещата, за които мечтая и работя.

10. И за финал, какво за теб е “Martines caffe”?
 За мен “Martines caffe” на първо място е семейство, но също така е и мястото, на което мога да правя това, което обичам и да разгръщам потенциала си.

 

1 Коментар(и)

Katharina:
16/04/2020, 10:25:34 PM
Отговор

Great article! However, there are a few grammar mistakes, which is unacceptable when sharing such content online. I wish you all the best! Keep going!

Martines Team:
23/04/2020, 12:52:41 PM

Thank you for the feedback we will take that in mind! :)

Оставете коментар

Loading...