Международна Седмица на Кафето: Минас Джерайс – Кафената „мина“ на Бразилия

Постнато отadmin27/11/20180 Коментар(и)Новини,


 

Това страхотно пътешествие всъщност започна на 21ви юни 2018г. на изложението „ Светът на кафето“ (World of coffee) в Амстердам. По време на което, посетихме щанда на www.cafeeditora.com.br и се срещнахме с Кей Джей и неговия екип, които са организаторите на „Международната седмица на кафето“ е Бразилия. Тяхната основна цел е да свързват кафе-производителите с пекари, баристи или просто кафе-любители.
Това, което трябваше да направим от наша страна е да попълним една форма за участие, която ни дава шанс да участваме в специален жребий и да си спечелим пътуване до Бразилия и посещение на най-голямото изложение за кафе в страната.  След около месец „пристигнаха“ и добрите новини, че сме избрани да вземем участие в това незабравимо преживяване, което ще се проведе от 7 до 11 ноември в Бело Ризонте (Belo Horizonte), столицата на Минас Джерайс (Minas Gerais) – най-големия регион за производство на кафе в Бразилия.
Най-накрая дойде Денят и на 7ми ноември нашия екип пристигна в града за началото на изложението, развълнувани и обнадеждени, какво ни предстои. Всъщност „Международната седмица на кафето“ ( Semana Internacional do Café ) е среща между производители, професионалисти и  любители от кафе-индустрията, предлагаща на хиляди посетители да вземат участие в различни активности, свързани с пазара на кафе, новите тенденции, потреблението, иновациите, познанието и много други.

 Ние от „Мартинес кафе“ имахме възможността да се срещнем с голямо количество производители на кафе – фермери, кооперативи, износители и други. Освен това намерихме и съмишленици от различни държави. И това е само началото.
Запознахме се с многобройни специално кафе производители и под специално имаме предвид кафета, които са специално отглеждани и селектирани, които пристигат директно от фермата до нашата база, които носят със себе си история и тя достига до вас, нашите читатели и клиенти. Защото не е важно само кафето, а това кой и по какъв начин го е създал.

 

На 8ми ноември започна и същинската част от събитието, а именно избора на „Кафе на годината – Бразилия 2018“.  А ние като специални гости на събитието участвахме в избора на победител.  След стотици, дори хиляди различни кафета участващи в надпреварата, нашата задача е да дегустираме сред 35те селектирани на Първи кръг и да изберем фаворити.  Имахме удоволствието да опитаме невероятни кафета от висок клас, специално подбрани от фермерите, с помощта на специалисти в областта и „кю-грейдъри” (Q-graders).
Следващата част бе специална презентация и дегустация на най-новата иновация в световен мащаб, кафе със забележителни характеристики. Специално процесирано по т.нар. технология “Neutraceptic”. Няма да задълбочаваме в подробности все още, но от наша гледна точка кафето, което опитахме притежава забележителни аромат и вкус, които биха ви допаднали с лекота. Наистина интересна иновация, която предстои да навлезе на пазара.След цялото това невероятно преживяване ,запознанства с различни хора от различни култури, познание и какво ли още не, бихме могли да заключим, че вярваме в потенциала на съвместната ни работа.  А вие, бихте ли желали да опитате някои забележителни бразилски кафета? Оставете ни коментар по-долу!
 

Оставете коментар

Loading...