Молекулярни десерти и прясно изпечено кафе на едно място

Постнато отadmin03/12/20200 Коментар(и)Новини,

В така разнообразното ивент портфолио на Семейна пекарна “Martines caffe” имаме удоволствието да добавим още едно вълнуващо събитие, за което няма как да не ви споделим. Става дума за съвместния ни проект с Pastry Academy - академията възникна спонтанно от любовта към сладкарството, натрупания опит на основателите и вдъхновението им да правят вкусна и съобразена със здравословния живот храна. Място, на което човек може да срещне най-различни, мотивирани и интересни хора и професионалисти, от които може да черпи опит.
 


Събитието, в което се включихме като партньори, се проведе на 22 ноември тази година в кулинарната академия под надслов “Молекулярни десерти”, а специален гост лектор бе chef Милен Златев. Той има повече от седемнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство. За няколко години трупа богат професионален опит в областта на кулинарията в различни елитни ресторанти и хотели в България и чужбина.

Трябва да отбележим факта, че именно chef Милен Златев, допринесе за страхотната атмосфера по време на курса като през цялото време показваше на присъстващите различни техники от молекулярната кухня, а десертите, които бе избрал - течен чийзкейк от банан и бейлис с равиоли от манго, стъклена лавандула и кора от лайм, както и сандвич с морковена халва, портокалово сорбе, пуканки от кокос, хрупкав меренг от касис и парфе от маскарпоне, бяха невероятни. Звучи сложно, нали? Така си и беше, но крайният резултат в чиниите остави всички ни без дъх.

Ние пък бяхме подготвили на курсистите кафе от Бразилия - ферма “Примавера”, което им сервирахме под формата на еспресо, а в допълнение избрахме нашият главен бариста Анес Малканова - Скринхарик да им покаже метода за приготвяне на кафе чрез Сифон. Добре се вписа в тематиката на курса и присъстващите останаха изключително впечатлени. Можете ли да си представите каква е била комбинацията от десертите и прясно изпеченото кафе?
 


Сигурни сме, че в основата на този съвместен проект, който мина толкова успешно, е убеждението на всички нас, че именно добрите отношения и партньорства с хора от различни сфери и индустрии са много важни, за да можем да се развиваме и да вървим напред. В този ред на мисли, искаме да изкажем благодарност на Лия Александрова, която е една от организаторите на курсове в Pastry Academy, и с която през цялото време водехме комуникацията относно участието на Семейна пекарна “Martines caffe” в събитието. Щастливи сме от факта, че се запознахме с такива професионалисти и имахме честта да работим заедно. Сигурни сме, че колаборацията помежду ни ще продължи и ще можем да участваме в още много интересни курсове, а ние обещаваме всеки път да предоставяме разнообразни прясно изпечени кафета, на които да се наслаждава всеки от присъстващите.

 

Оставете коментар

Loading...