Мострена пекарна? Защо е толкова важна?

Постнато отadmin19/11/20200 Коментар(и)Новини,

В кафе индустрията е изключително важна възможността да се регистрира, проследява и поддържа качеството на всяка една стъпка от процеса. Въз основа на това, Martines Caffe като специализирана компания за печене на кафе, непрекъснато актуализира своето оборудване като предоставя разнообразие и качество. Също така работи усилено, за да гарантира, че  ще може всеки един човек да се наслаждава на прясно изпечено кафе.Щастливи сме да ви съобщим, че наскоро пристигна и последната ни придобивка-  новата машина за печене Besca Bee от „Besca Roasters“. Какво обаче представлява мострената пекарна? Защо е важна като оборудване? И за кого е полезна? Решихме да проучим тази тема допълнително и да споделим с теб цялата любопитна информация, която събрахме.

Ето защо нашият главен отговорник по контрол на качеството и печене на кафе, Александер от Перу, проведе разговор с Раф от Полша. Той е официален партньор на „Besca“ и в същото време оторизиран SCA треньор. Така че нека видим какво ни сподели той!

КАКВО Е ПЕКАРНА ЗА МОСТРИ?

Започнахме разговора като попитахме Раф какво всъщност е мострена пекарна? Той я определя като машина, която позволява печене на малки партиди (проби), така че по този начин кафетата могат да бъдат дегустирани/ тествани. С други думи, използвайки този тип пекарна, можете да експериментирате, без да се разхищава твърде много количество кафе.

ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНА? ПРИЛОЖЕИЕТО Й.

Значима е, тъй като позволява не само да се пекат по-малки количества кафета, но в същото време помага да се осъществява контрол на качеството. И за да изучи по-подробно как реагират зелените зърна в процеса на печене, в зависимост от различния произход и обработка, особено при специалното кафе. Всичко това позволява изпичането на множество партиди, докато не се изследва и открие най-оптималния профил на всяко едно кафе и същевременно не е необходима голяма инвестиция в кафени зърна за това, редуцирайки разходите по процеса.

ЗА КОГО Е ВАЖНО: КОЙТО ТРЯБВА ДА ИМА МОСТРЕНА ПЕКАРНА?

Раф ни споделя, че на първо място, производителите трябва да разчитат на пекарна за проби. След това вносителите и брокерите на сурово кафе, както и пекарите. Той обаче споменава нещо интересно, което се отнася за образованието и преподаването, обобщавайки, че във всеки етап от пътя на кафето, професионалистите трябва да имат мострена пекарна.

За финал Раф ни загатва и за новите тенденции свързани с печенето на кафе у дома. Замислял ли си се някога да печеш кафето си вкъщи и след това да му се насладиш, следвайки своя личен кафе ритуал? Можеш да гледаш цялото видео интервю в нашите профили в социалните мрежи.
(Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE).

Оставете коментар

Loading...