Наръчникът: домашна кафемелачка срещу мляно кафе

Постнато отadmin28/08/20200 Коментар(и)Любопитно,

Целта на Мартинес Кафе е да допринесе хората да се наслаждават на всяка чаша. Затова нашето кафе е винаги прясно изпечено. За да успеем да го приготвим, обаче, първо то трябва да бъде смляно. И неизменно се заражда въпросът: „Какво да правим, да си вземем кафемелачка за дома или да си поръчваме/купуваме предварително смляно кафе?Е, и двата варианта не са изцяло грешни или правилни. Зависи от всеки от нас да реши кой е най-добрият за него самия и как предпочита да пие кафето си.


ПРЕДВАРИТЕЛНО СМЛЯНО КАФЕ

Нека първо разгледаме варианта за кафе, което купуваме вече смляно. То е готово за консумация - остава само да отворим опаковката и да си приготвим необходимото количество напитка. До тук добре, но за да сме сигурни, че ще му се насладим максимално, има няколко аспекта, на  които е хубаво да обърнем внимание. Най-важното е как го съхраняваме, за да запазим неговите аромати и вкусове за по-дълго. Например, силно препоръчително е пакета на кафето да притежава едностранен клапан и цип. Повече по темата можете да прочетете в нашата статия: 6 НЕЩА, НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ, КУПУВАЙКИ СПЕЦИАЛНО КАФЕ.

ДОМАШНА КАФЕМЕЛАЧКА


Да инвестираме ли в кафемелачка? Струва ли си? Ще има ли някаква промяна/смисъл? Как се използва?... Това може би са някои от въпросите, които много от нас си задават в определен момент и определено има и още.

За да може да улесним избора си, нека започнем с друг въпрос:  Какво предпочитаме, да си приготвим собственоръчно прясно изпечен хляб у дома или да си купим прясно изпечен от пекарната? Въпрос на гледна точка, спрямо време и възможности. Аналогично е и за кафето, всеки от нас може сам да прецени, кой вариант е по-подходящ . В случай, че предпочетете да инвестирате в собствена мелачка, ето и няколко съвета, на какво да обърнете внимание при избора:

1. РАЗМЕРЪТ: мелачката и мястото

Едно от първите неща, които трябва да вземем предвид, е дали размерът на кафемелачката и мястото, където бихме искали да я поставим, са достатъчни. На пазара много марки предлагат по-малки кафемелачки, чиито размери са специално съобразени с тяхното предназначение. Тук идва и следващата важна точка.

2. ЦЕНАТА: не скъпа, не евтина

Що се отнася до цената, можем да намерим безброй варианти - от много евтини до много скъпи. Целта обаче е да се подбере индивидуално съотношението: качество – цена. То да отговаря на нашите критерии и най-вече да бъде надеждна кафемелачка, която да не ни създава множество проблеми в последствие.

Ето защо кафемелачките Eureka,  като Silenzio или Filtro са добре приети в световен мащаб на пазари като Съединените американски щати, Япония, Обединените арабски емирства и дори България. Използват се както за домашна употреба, така и за малки и големи бизнеси като кафенета, пекарни, ресторанти и сладкарници.

Компания със 100-годишен опит в производството на кафемелачки и партньор на Мартинес Кафе, Eureka съчетава правилния баланс, успявайки  да предостави на крайните потребители цялостно изживяване у дома, пиейки ароматно прясно изпечено и смляно кафе.

3. РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ И ПОДДРЪЖКА:  лесно поддържане и почистване

Уверете се, че когато закупувате кафемелачка, доставчикът/продавачът ще може да осигури необходимите сервизни условия, например гаранция или има налични резервни части. Най-важното при една мелачка е тя да бъде лесна за поддръжка и почистване До толкова, че да можем да се справим сами вкъщи или в противен случай, да ни бъде показано и обяснено. При кафемелачките Eureka, като Silenzio или Filtro, не е необходимо да се разглобяват, за да бъдат почистени.

4. АКО ПРЕДПОЧИТАМЕ ПРЯСНО СМЛЯНО КАФЕ

Представете си ароматите и вкусовете на прясно смляно кафе сутрин. Е, ако целта ви пиейки кафе е да му се насладите максимално, то тогава покупката на кафемелачка за вкъщи е нещо, което е хубаво да планирате възможно по-скоро. Ако искате да знаете повече за наличните предложения или имате допълнителни въпроси по темата, ще се радваме да отговорим на тях в коментар по-долу или в социалните мрежи (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE).

Оставете коментар

Loading...