Новата кафемелачка Еureka Helios

Постнато отadmin15/10/20200 Коментар(и)Новини,

  Защото вярваме, че хората заслужават да се наслаждават на хубаво кафе,Martines Caffe Family Roastery реши за първи път да представи на българския пазар новата кафемелачка Eureka Helios 65 и Helios 80.
  Преди да пристигне в нашия шоурум, проведохме онлайн среща с Едоардо Заполи, мениджър продажби на Еурека -италиански производител на кафемелачки вече над 100 години.ЕВОЛЮЦИЯ НА МОДЕЛИТЕ ЗЕНИТ И ОЛИМПУС


  Helios е създадена като еволюционна версия на мелачките Zenith и Olympus. Този чисто нов продукт се предлага в 2 варианта: Helios 65мм и 80мм.

НОЖОВЕ С ДИАМЕТЪР 65мм и 80мм

  И двата вида са направени от стандартния материал, който се използва -  закалена стомана. Въпреки това, Еурека предлага, по избор,  алтернативни материали като титан и патентованите специални ножове, които са по-устойчиви и запазват формата си по-дълго от другите.

КОЙ РАЗМЕР НОЖОВЕ ДА ИЗБЕРЕМ?

  Едоардо ни сподели, че 65 мм ножове отговарят по-добре на нуждите на бизнеси, които консумират около 4 кг. кафе на ден. Колкото до 80-милиметровите – препоръчват се за консумация от 8 кг. Като цяло и двата вида размери се използват за барове, ресторанти и кафенета, но всичко зависи от килограмите, използвани от завадението, което бихме могли да обобщим, че 65 мм е за средно,а 80 мм – за средно-голямо потребление на кафе .
  Важно е обаче да се спомене фактът, че в някои страни мелачката Helios 65 мм се използва от любителите на кафе и в домашни условия, поради високата си производителност.

КАКВО Е ОТЛИЧИТЕЛНОТО ПРИ ТАЗИ МЕЛАЧКА?

  Едоардо коментира основните характеристики на тази нова кафемелачка. Сензорният дисплей предлага три опции: за 1, 2 или 3 чаши/дози, както и ръчен режим на смилане. Освен това най-важното при него е способността да уведомява всеки път, когато трябва да смените ножовете.
  От друга страна, сензорният дисплей ви дава възможност да промените цвета и да изберете предварително грамажа на дозите, като например, спрямо менюто на ресторанта ви. Можете да избирате и между различни езици, за съжаление, българският все още не е наличен.

ЗА КАКЪВ ТИП УПОТРЕБА СЕ ПРЕПОРЪЧВА?

  Едоардо споделя с нас, че Еурека предлага широка гама мелачки, зависимост от предназначението. Някои от тях са подходящи за филтър методи, други за еспресо, има и комбинации от двете. В случая с Хелиос, Еурека препоръчва да се използва само за еспресо.

КАКЪВ ТИП БИЗНЕСИ МОГАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ HELIOS?

  Едоардо ни дава един ясен пример: „В Гърция за кафенета, които са с високо ниво на потребление, използват Helios 80 мм, тъй като това е една от мелачките с най-висока мощност. В случай на ресторанти или хотели, може би 65 мм е достатъчна, независимо дали предлагат еспресо смес или кафе Single Origin.“
  Но като заключение можем да кажем, че всичко е въпрос на потребление и нужди, а не толкова на типа бизнес.

КАКВО ПРАВИ ХЕЛИОС ТОЛКОВА СПЕЦИАЛНА И КАКВO Е ИНОВАТИВНОТО ПРИ НЕЯ?

  „ Еурека винаги анализира пазарните нужди и в следстиве на това установихме, необходимостта от високоефективна кафемелачка с иновативна технология, а Helios е перфектната комбинация и от двете.“, споделя Едоардо.
  От негова гледна точка това, което прави Helios специална, е двигателят и дисплеят. й Това е страхотно нововъведение, което е трудно да се намери при други кафемелачки и висок клас технология, която Eureka въвежда на пазара.

  Мартинес Кафе Семейна Пекарна има удоволствието да сподели с вас тази нова високотехнологична кафемелачка, която съвсем скоро ще пристигне на българския пазар. Още една стъпка в подкрепа на вярването ни, че хората заслужават да се насладят на хубава чаша кафе, не само с прясно изпечени зърна, но и с подходящото оборудване.

Оставете коментар

Loading...