Отслабване с помощта на зелено кафе. Мит или истина?

Постнато отadmin22/08/20210 Коментар(и)

От няколко години насам темата за зеленото кафе и неговите действия върху човешкия организъм стана много популярна. Но дали е само мит или има доза истина? В тази статия ще се опитаме да хвърлим светлина върху тази така дискутирана тема като се опитаме да ви предоставим нужната информация. А що се отнася до това дали ще консумирате зелено кафе с цел загуба на тегло - оставяме решението изцяло във ваши ръце.

 

Отслабване с помощта на зелено кафе.Какво представлява зеленото кафе?

Зеленото кафе се добива от същите сортове растения, от които си приготвяте обичайната си сутрешната напитка. Разликата е, че вашите са кафяви, защото са били изпечени, докато зелените са сурови и не са преминавали термична обработка. Всъщност суровите зърна съдържат по-висока концентрация на хлорогенна киселина (CGA), която има свойството да намали нивата на кръвна захар, да намали абсорбцията на въглехидрати в храносмилателния тракт, да подобри и забърза метаболитните процеси в организма и съответно да повлияе върху теглото.

 

Как действа зелено кафе на човешкия организъм?

Според мнението на група експерти зърната на суровото кафе не съдържат стимулиращи съставки, които биха претоварили нервната и сърдечно-съдовата система. Също така хлорогенна киселина, която се намира в състава на суровите зърна, ускорява метаболизма, което гарантира по-бързо разграждане на мазнините в черния дроб. Кръвното налягане се намалява и се контролира по-бавното усвояване на глюкозата. Продължаваме с това, че приемът на зелено кафе съдейства за контрол върху апетита и е доказан мощен антиоксидант.

То съдържа истинска палитра от важни киселини – олеинова, стеаринова, линоленова. Те съдействат на организма да си изгради защитни реакции срещу опасността от захарен диабет.

 

Зелено кафе и странични ефекти от прекомерната му употреба.

Може да се каже, че ако се приема в правилната дозировка зеленото кафе е безопасно за консумация. При неправилна дозировка обаче, могат да появят странични ефекти като повишени нива на хомоцистеин, увеличаване на тревожността, нарушения в кръвообращението, IBS или синдром на раздразнените черва, глаукома, остеопороза и друго. Освен изброените странични ефекти се наблюдават още: главоболие, повръщане, гадене, повишен сърдечен ритъм, безпокойство, възбуда и други.

 

Какво е добре да знаете преди да започнете употреба на зелено кафе?

Директната консумация на този вид кафе е мъчително, тъй като е много горчиво, затова обикновено се предлага под формата на таблетки или капсули.

Също така зеленото кафе, което е обсъждано надълго и нашироко като истинско откритие в индустрията за отслабване, има както горещи привърженици, така и противници с достатъчно убедителни аргументи. Водещи специалисти по хранене, диабет и проблеми със затлъстяването обаче са скептични към изводите, че този резултат е постигнат ЕДИНСТВЕНО благодарение на кафето, без диетата на участниците да е била с намалени калории и допълнителна физическа активност.

 

Имайки предвид различните мнения и убеждения, няма как да направим генерално заключение дали употребата на зелено кафе с цел отслабване е само мит или има доза истина. Все пак има безброй добавки, които се предлагат на пазара като чудодейни средства за отслабване, като сред тях е и зеленото кафе. Въпреки предварителните изследвания на тези добавки да показват обещаващи резултати, то ползите от напитката все още не са убедително доказани. Затова бихме посъветвали всеки един от вас, желаещ да нормализира теглото си, да се допита до специалисти в областта и да чете много и различни източници.

Оставете коментар

Loading...