Наръчник: 5 основни елемента при отваряне на кафене

Постнато отadmin05/01/20220 Коментар(и)Любопитно,

Голяма част от хората, които са истински кафе любители, поне веднъж са си мислели да отворят някое уютно и приятно кафене. Звучи лесно, но далеч не е така. В основата има много важни елементи, които ще допринесат за успешния бизнес.

Ако ви е интересно, сте попаднали на точното място. В настоящата ни блог статия сме подготвили помощен наръчник с 5 неща, които определено ще са ви нужни, ако обмисляте да отваряте заведение или специализиран coffee shop.

 

1. Начален капитал

 

 

Не е изненада за никого, че при стартирането на нов бизнес, е необходим начален капитал. Разбира се, много зависи колко пари ще вложите според вашите нужди и предпочитания. Важно да обмислите всеки малък и голям детайл. Затова ви съветваме да се обърнете към специалист от този бранш, с когото да размените информация и идеи.

 

2. Локация

 

 

Едно от първите неща, които трябва да имате предвид, е местоположението. Именно локацията ще ви помогне да определите фактори като пешеходен трафик, видовете клиенти, които може да очаквате, и близостта до конкуренцията. Ако имате желана локация, можете да започнете да сравнявате цените и услугите, които предлагат другите в околността.

 

3. Знания в областта на кафето

 

 

Много важен елемент от един успешен бизнес е познанията в дадената област.  Нужно е да знаете какво продавате, как да разберете дали кафето ви е прясно изпечено, как да направите хубава напитка, кои са вашите кафе партньори и не на последно място - световните тенденции, които ще допринесат за повече посетители във вашето заведение.

Ако възнамерявате да предлагате specialty coffee,което е оценено с 80 или повече точки от SCА, но не сте наясно в началото ,може да ви се стори непосилно. Но нека ви уверим, че това е вълнуващо пътешествие, което трябва да предприемете, и ще ви помогне при избора като ваши партньори. Клиентите, които се интересуват какво купуват, вероятно ще задава въпроси за кафето, как е изпечено, произхода и вкусовите нотки. Именно знанията ще ви помогнат да се ангажирате и дори да създадете трайни взаимоотношения с тях.

 

4. Идентичност на марката

 

 

Идентичността на вашата марка обхваща всичко, което сте, как се възприемате като бизнес и какво ви отличава от конкуренцията. Определете целевата си клиентска база, усещането и атмосферата, които искате да им предадете. Изберете закачливо име, лого и цялостна естетика. Представяте ли си модерно, минималистично кафене или може би топъл и уютен магазин, декориран с дървени акценти и естествени цветове. Всички тези решения имат значение и допринасят за цялостната марка като помагат в проектирането на бизнеса ви.

 

5. Кафе партньор

Разработването на план за това, което ще предлагате, е също много ключов момент. Преди да изберете вашия кафе партньор, е добре да направите проучване на всички кафе марки. Разбира се, за препоръчване са българските производители с надеждни услуги и близки до вашата идентичност.

Не забравяйте да помислите дали ще ви трябва кафе оборудване и ако да - какво? Какви кафета да изберете - specialty coffee или да създадете свой собствен бленд? Ами консумативи и обучения за персонала?

 

Ако все пак имате нужда от още допълнителна информация и четете тази статия в момента, можете да разгледате сайта ни където ще откриете  всичко, което предлагаме от Family Coffee Roastery “Martines”. Никак не е малко, но си заслужава да го посетите. Надяваме се да ви бъдем полезни и току виж – бъдещ партньор и съмишленик по пътя на успешния бизнес.

Оставете коментар

Loading...