Печене на кафе в домашни условия: процесът

Постнато отadmin22/06/20211 Коментар(и)Любопитно,

Освен начина, по който зеленото кафе е обработено, транспортирано и съхранено, неговото изпичане е друга променлива, която влияе върху качеството на крайния резултат в чашата. Този етап присъства по цял свят и в много различни мащаби, индустрии, средни или малки, а през последните години започна да става все по-популярно, да се пече кафе у дома или така нареченото домашно печене. Но възможно ли е да печем кафе у дома? Кои са факторите, които трябва да имате предвид? Качеството би ли било същото?

 


Семейна Пекарна "Martines Caffe" е компания, специализирана в изпичането и за да усъвършенства този етап от пътя на кафето, преминава през много процеси, курсове и години опит. Въз основа на това ще споделим няколко препоръки за всеки, който пече кафето си у дома или планира да започне.

 

Подготовка

Вярно е, че печенето на кафе вкъщи не е същото като професионалното. Има, обаче, няколко положителни аспекта в това. Първият е личното удовлетворение от факта, че заемате активна роля в процесът от зрънцето до чашата. Вторият е цената, възможно е да ви излезе по-икономично да купите, например, 1 кг зелено кафе Арабика и да го изпечете сами, отколкото готовото печено кафе. Третият е фактът, че по-този начин научавате повече и в дълбочина за любимата си напитка.
Въз основа на всичко казано до тук и за да повишим удоволствието, сме подготвили няколко съвета, които да помогнат по-лесно да достигнете до желания резултат.

 

Процес на печене

Печенето на кафе е разделено на няколко етапа, които е препоръчително да се наблюдават, за да се контролира процесът. Преди това, не забравяйте, че  посоченото в долните редове е съвсем базисна информация, която има за цел да помогне да започнете от някъде. Въпреки това, за да постигнете определен контрол и качество, се изисква практика, опит и задълбочено обучение.

  • Първият етап: регистрирайте температурата, при която кафето се зарежда в уредът за печене. Ако машината или уредът, който използвате не предоставя тази информация, пропуснете тази част.
  • Вторият етап: Засечете времето, необходимо на зърната да достигнат жълт или светло кремав цвят.
  • Третият етап: отчетете колко време отнема от втория етап (пожълтяването) до първото пукане (first crack).
  • Четвъртият етап: регистрирайте времето между първото пукане до момента,когато кафето започне да се охлажда.
     

Препоръчани пекарни за кафе

И накрая, въз основа на нашия опит, най-подходящите, достъпни и лесни за използване на пазара са тези две марки: Gene Coffee Roaster или Behmor Coffee Roasters.

Това са някои основи насоки, които могат да ви помогнат да намерите смисъл в процеса на печене и да ви позволят да се насладите на прясно изпеченото си кафе.

1 Коментар(и)

jack men:
10/08/2022, 01:20:48 PM, www.gampas.net
Отговор

We would like to present you metal boxes for your products. As Gampas Metal Packaging Inc. Company, we are specialized in printing and manufacturing Tin Metal Boxes settled in Istanbul Turkey for more than 40 years. Please kindly inform us if you have any need for metal packaging, we would like to assist you. You may view our website for more detail ( www.gampas.net )

Оставете коментар

Loading...