Предсказания за бъдещето само от една чаша с кафе

Постнато отadmin22/04/20210 Коментар(и)Любопитно,

Голям брой от хората по света са суеверни - някой повече, други по-малко. Дали става дума за черна котка, минала път, петък 13-ти или часовник за подарък, всеки има своето разбиране и възприятие що се отнася до суеверните вярвания. Но знаете ли, че има и някои вярвания, които се отнасят за кафето, което пиете?

Бихте ли предположили, че дори мехурчетата в чашата ви, могат да предскажат бъдещите събития, или пък вашия пол? В различните точки по света има разнообразни суеверия и вярвания, на които ще обърнем внимание. Така че, ако сме ви заинтригували и искате да разберете повече за тях, насладете се тази блог статия, която изготвихме от Мartines caffe, с чаша пресно изпечено кафе.


За начало бихме искали да се спрем на суеверията около кафето в България. Например някои хора вярват, че ако една жена разлее кафето си, любимият й мисли за нея. Също така ако чаша, в която има кафе, случайно падне, това означава нещастие, но ако се разсипе напитката в чинийката, това е знак на пари.

Подобни на нашите възприятия за кафето имат и румънците, но в другата ни съседка -  Гърция, нещата са различни. Например, местните  вярват, че ако разлеете кафе, това е знак за пари, без значение къде. Също така, ако в чашата с любимата ви напитка има голямо мехурче, това се тълкува за разочароваща новина. Други обаче твърдят, че това е знак за закъснение на човека, с когото ще се срещате.

Междувременно в Доминиканската република пиенето на кафе “на крак” трябва да се избягва, тъй като това предвещава, че плановете за деня няма да се реализират. Като цяло съществуват множество изследвания, които препоръчват да сте седнали, докато пиете и ядете. За вашето по-добро здравословно състояние.

Във Финландия се смята, че оформената пяна на повърхността на кафето подсказва за щастие, също така ако мехурчетата се движат към човека, пиещ кафе, тогава той е предопределен да стане богат. Но ако мехурчета са в отстъпление, трудни времена ще последва за онзи, на когото е напитката.

В Бразилия пък има суеверие, в което се споменава, че винаги трябва да слагате захар преди да сипете кафето, което би довело до това, че някой ден ще станете богати.

Като заключение бихме ви посъветвали, че най-важното е да се наслаждавате на вашата любимата напитка, без значение дали сте я разляли или в каква форма и посока са мехурчетата в чашата. Но все пак, вие имате ли свое собствено суеверие около кафето, на което вярвате? Ще се радваме да ни споделите какво е то в коментар по-долу!
 

Оставете коментар

Loading...