„Сляпа дегустация“ на специални кафета и шоколади

Постнато отadmin05/10/20200 Коментар(и)Новини,

Част от дейността на Семейна пекарна “Martines caffe”  е фокусирана върху организирането на специални събития, които в повечето случаи са ексклузивни за България, подкрепяйки българските производители и развивайки кафе културата у нас. Точно заради това Международния ден на кафето, 1 октомври тази година, беше повод за осъществяването на още един замислен проект, който въпреки ситуацията с COVID-19, засилените мерки за безопасност и  не чак толкова хубавото време, премина успешно и приятно.
 


Събитието под наслов “Сляпа дегустация” се проведе в София като негови домакини бяха “AROMA Coffee “. Началото беше от 11:00 часа като бързо дойдоха нетърпеливи любители на кафе и шоколад. Всички присъстващи имаха възможността да дегустират напитката приготвена по различни методи като Chemex, Aeropress и други. Можеха да избират сред моносортове кафета( Single Origin) като Сан Рафаел, Лаура Валентина и още. В допълнение бяха и шоколади с джинджифил и портокал, боровинка или ядки, а красивата гледка към Витоша и уютното местенце, което бяхме избрали - “AROMA Coffee House”, направиха събитието още по-приятно.

По-голяма част от гостите се включиха активно като участваха в дегустацията и нашата игра. Късметът беше на страната на Александър Илиев, който получи кошница пълна с продукти на организаторите “Martines caffe” и партньорите от “AROMA Coffee”.

За всички присъстващи беше едно различно, интересно и забавно изживяване, което донесе нови знания, усещания и положителни емоции, дегустирайки прясно изпечените специални кафета. Основна цел на събитието беше да се покаже на масовия потребител, че двата природни продукта всъщност имат много прилики помежду си и че кафето не е просто един познат вкус, а цяла палитра от различни аромати, нотки и послевкусове. Тази напитка заслужава по-често хората да й  се наслаждават, да се интересуват какво пият, какъв е произходът на зърната и как е приготвена.

В този ред на мисли, Семейна пекарна „Martines caffe” има за цел да продължи да организира такива събития, за да може да се развива стабилна, но и качествена кафе култура в България. Да може всеки любител на кафето да бъде „в крак“ с новите световни тенденции, да има възможността да опитва различни екзотични вкусове и да експериментира в избора си.

Целият екипи поднася специални благодарности на партньорите и домакини на „Сляпа дегустация“ – „AROMA Coffee”, както и на всички присъстващи и взели активно участие. Вярваме, че това събитие е било полезно и приятно, и остави трайна следа в съзнанието на всеки един от нас.  Ще се радваме да споделите с нас вашите впечатления и снимки в коментрари под статията или в социалните медии, както много от вас предпочитат. Очакваме ви в Instagram @martinescaffe и Facebook - MARTINES CAFFE

 

Оставете коментар

Loading...