Специално кафе Бразилия Сан Рафаел

Постнато отadmin16/07/20200 Коментар(и)Кафе на месеца,

Сред специалните кафета, които са част от нашето семейство, можете да намерите Бразилия Сан Рафаел. Едно от най-красивите същества, които летят в бразилското небе, е птицата Свети Рафаел. Пернато, покрито с оранжевите пера. Тя лети в близост до слънцето, оставяйки кафените плантации от района на Черадо Минейро, скрити под сянката й.
 КАФЕТО: ЗАЩО Е САН РАФАЕЛ?

Този път ще пропуснем обяснението за страната на произход, защото вече сме я обсъждали подробно в предишните статии. Вместо това ще се съсредоточим върху самото кафе и защо то е толкова отличително спрямо другите бразилски кафета. Името Сан Рафаел произлиза от една стара легенда от района на Черадо Минейро, която гласи, че:

„В кафеените плантации съществува птица с лице на ангел, която всяка вечер лети до най-скритите места на земята, и преди да се върне обратно в полетата за кафе, взима със себе си блага от най-чистата природа, които по-късно „разпръсква“ сред кафените дървета ”, за нас остава насладата да пием такова ароматно и вкусно кафе.

КАКВО ГО ОТЛИЧАВА ОТ ДРУГИ БРАЗИЛСКИ КАФЕТА?

Разликата идва от факта, че кафето Сан Рафаел преминава през пълен контрол на процесите от дръвчето до чашата, което ни позволява да гарантираме, че този продукт ще достига до вас с еднакви  вкусови характеристики. Кой не обича да намери добър продукт и след това да знае, че ще бъде възможно да го консумира при същите условия?

РЕГИОНЪТ: ЧЕРАДО МИНЕЙРО

Вече споменахме, че  страната на произход е Бразилия, но какво да кажем за самия регион? Вероятно сте чували или чели вече за регионите Матас де Минас и Чапада де Минас, които са част от областта Минас Жерайс. Радваме се да споделим с вас, че нашето специално прясно изпечено кафе Сан Рафаел също расте там, но от региона Черадо Минейро.

Няколко факта за него:  той е сравнително нов за света на кафето и има ферми с големина от 10 хектара или 24 декара. Районът е разположен на надморска височина между 850 и 1250 метра над морското равнище, отглеждайки предимно натурално обработени кафени зърна. Повече за самия процес можете да прочетете тук.

КАК ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА ТОВА ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ

Бихме могли да се насладим на това кафе, приготвяйки го като еспресо напитка или  в кафеварка. По този начин усещаме шоколадовия му вкус с нотки на какао и стафиди. Предимно сладък вкус, с доста ниско ниво на киселинност, оценено с 80,75 SCA (Specialty Coffee Association) точки за качество, като е идеално да се консумира като еднотипно(моносорт) кафе или в блендове.

ВАЖНО Е ДА ВИ СПОДЕЛИМ

Това кафе в момента е налично в нашия онлайн магазин само като сурово и съвесем скоро се очаква да го има и като печено.

Оставете коментар

Loading...