Този път кафето е от Никарагуа

Постнато отadmin23/07/20200 Коментар(и)Новини,

CUP OF EXCELLENCE: NICARAGUA 2020

Тази година се проведе осмото издание на престижното състезание и търг за висококачествени кафета Cup of Excellence в Никарагуа. Износители, търговци, пекари на кафе и вносители кандидатстваха за своето участие в предварителния подбор, националния и международния квалификационен кръг и в търга. Както бе споменато по-горе, благодарение на този вид международни дейности, които оценяват качеството, фермерите получават възможността да продадат своята реколта на справедлива цена за съответното качество, в същото време индустрията може да оцени техните усилия и работа.

ОНЛАЙН ДЕГУСТАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПОБЕТИДЕЛИ И ПЪРВЕНЦИТЕ В COE КЛАСАЦИЯТА

Мартинес Кафе Семейна Пекарна отново беше част от този световно разпространен процес на подбор. Този път събитието се състоя на 15 юни, където пекарни от Чехия, Белгия и Словакия взеха участие в онлайн къпинга/дегустацията. Нашият екип получи мострите, сред които имаше както национални победители, така и най-високото класиралите се в официалната класация на състезанието. Сред тях опитахме номер 3, 6 и 15 на Cup of Excellence Nicaragua.

Събитието отново започна с въвеждащо представяне на отлените пекари. След това, всеки от участниците започна да дегустира пробите кафе, в последствие бяха дадени и коментари и мнения.

МНЕНИЕТО НА ЕКСПРЕТА ПО КАЧЕСТВО НА МАРТИНЕС КАФЕ

Както знаете, ако сте имали възможност да прочетете предишната статия по темата в блога за COE Ethiopia, нашият отговорник по контрола на качеството и главен пекар е човекът, който дегустира мострите, за да даде своето мнение за петте получени проби.

„И петте кафета бяха невероятни, напълно различни от обичайния профил на никарагуанските кафета, но ако трябва да избера едно или две, които да бъдат внесени на българския пазар и да бъдат прясно изпечени, бих се спрял на COE # 15 и COE # 6. Първото притежава нотки на кисело мляко/йогурт, шампанско и грейпфрут, но същевременно е доста сладко, осигуряващо страхотно усещане в устата ”.

„Все пак за българския пазар бих избрал COE # 6, защото е доста по-сладко и балансирано кафе, лесно за пиене. Бих го описал като кафе, подходящо за консумация през целия ден, което се комбинира отлично както с десерт, така и самостоятелно, например след като сме обядвали. „

„Всички тези дейности, в които взимаме участие, имат единствената крайна цел да спомогнат хората да се наслаждават на всяка чаша кафе. В момента работим върху идеята да внесем някои от тези Cup of Excellence кафета или подобни, а защо не, дори и нещо по-добро? Защото вярваме в създаването на култура, предлагайки прясно изпечено кафе на справедлива цена! “

Споделете с нас в коментар по-долу или социалните мрежи (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE) - Някога опитвали ли сте COE кафе, какво мислите за него?

Оставете коментар

Loading...