Наръчник: филтрирано кафе по метода Ultimate Hario V60 Pour Over Kit

Постнато отadmin10/05/20230 Коментар(и)Любопитно,

Ако ви е омръзнало всеки ден да си приготвяне любимата напитка по един и същи начин, и искате да разнообразите, то тогава можете да пренесете изживяването със специалното кафе във вашата кухня с помощта на Hario V60 Pour Over Kit. Тази статия има за цел да ви помогне да  се потопите в света на филтрираните напитки, представяйки комплекта Hario V60 и обяснявайки подробно как да го използвате. Накрая ще ви се прииска да посетите нашия онлайн магазин и да се сдобиете с този променящ удоволствието аксесоар за баристи.

 

 

Какво е Pour Over Coffee?

Това е метод за филтрация, който включва изливане на гореща вода върху  смляно кафе, което позволява да се извлекат вкусовете и ароматите, докато се филтрира във вашата чаша. Методът предлага повече контрол върху процеса на приготвяне, което води до чиста, добре балансирана и ароматна чаша.

 

Защо да изберете Hario V60 Pour Over Kit?

Hario V60 Pour Over Kit е популярна и лесна за използване опция за тези, които искат да усъвършенстват своите умения за филтриране на кафе. Комплектът включва всичко необходимо, за да започнете, а именно: уредът Hario V60, стъклен съд, лъжичка за кафе и филтри. Защо да изберете точно него ли?

Защото конусовидната форма на уредът Hario V60, спираловидните ръбове и големият единичен отвор подпомагат равномерното извличане и балансирана напитка. Стъкленият съд е изработен от топлоустойчив материал, което помага да се поддържа идеалната температура при филтрация за перфектна екстракция. Комплектът Hario V60 се предлага с екологични хартиени филтри, предназначени да извлекат най-добрите вкусове, като същевременно минимизират отпадъците. 

 

Как да използвате Hario V60 Pour Over Kit:

Стъпка 1: Измерете и смелете вашите кафеени зърна на средна към финна степ, но имайте предвид че едрината варира според различните рецепти и желана екстракция. След това вземете лъжичката от комплекта, за да измерите точното количество кафе (приблизително 15 g кафе на 250 ml вода).

Стъпка 2: Подгответе вашия филтър като го поставите в  уреда V60 и го изплакнете с гореща вода, наливайки от чайник бавно, за да премахнете вкуса на хартията.

Стъпка 3: Изсипете смляното кафе във филтъра и го разклатете леко, за да го изравните.

Стъпкa 4: Изсипете гореща вода (около 200°F/93°C) отново от чайник върху смляното кафе, като започнете от центъра и спираловидно навън. Използвайте достатъчно вода и  внимавайте да не излеете директно върху стените на филтъра. Общото време  на изливането е добре да трае около 2-3 минути. Така ще сте сигурни, че сте го направили бавно и постепенно.

Стъпка 5: След като оставите водата да мине през смляното кафе и процесът на филтрация да приключи, можете да отстраните уредът V60 и да изсипете вече готовата напитка в любимата си чаша. Насладете се на това, което сте приготвили и не забравяйте да го споделите с любимите хора.

 

Hario V60 Pour Over Kit е задължителен уред за всеки, който иска да експериментира с кафето у дома. Със своята прецизност, последователност и достъпност, това е идеалният инструмент, който да ви помогне да овладеете техниката на филтрация. Посетете нашия онлайн магазин днес, за да разгледате селекцията ни от комплекти Hario V60 Pour Over и други аксесоари за баристи. Не забравяйте да надникнете и в нашия блог за още съвети и трикове, свързани с любимата напитка като се присъедините към нашата общност от кафе ентусиасти! 

Оставете коментар

Loading...