Хеминга - кафе с история и неповторим вкус

Постнато отadmin14/05/20210 Коментар(и)Новини,

Като едни истински търсачи на съкровища, ние от Семейна пекарна “Martines caffe” неуморно не спираме да “издирваме” из целия свят различни и нестандартни кафета, които заслужават да бъдат представени на любители и ценители на тази напитка. И точно поради тази причина, преди известно време, докато бяхме в процес на търсене на завладяващ вкус, който да представим на българската аудитория, попаднахме на едно много интересно колумбийско кафе - Geminga на производителя Данило Перез от ферма “Ла Кабаня”.


 

Освен невероятния вкус и качество, около това специално кафе има един любопитен факт, който няма как да не ви споделим. Какъв, ще се запитате? Името, което носи кафето, не е случайно или избрано от фермера заради приятното звучене.

“Geminga” идва от звезда със същото име, която се смята, че е разположена над колумбийската ферма на Данило Перез. Носи се легенда, че Хеминга е звездна част от Съзвездие, наречено “Близнаци”, тъй като е откритие на Кастор и Полукс - братя близнаци.

Трябва да споменем и райското кътче - районът Уила, на което растат кафеените дървета. Той се пресича от планините Анди и в него се помещава внушителният вулкан Невадо дел Уила, предоставящ на почвата нужните хранителни вещества за отглеждане на невероятни кафета. Но не само регионът е от значение за хубавото еспресо, а и отдадеността, постоянството и страстта на фермера. Защото, както сме ви споделяли и преди, във вашата чаша не е просто напитката, но и знанията, опита и душата на фермерите, които с много труд и години усъвършенстване, се стремят да предоставят на света кафета, които да носят удоволствие и наслада.

Ароматът на кафето Хеминга наподобява захари, шоколад, червени и костилкови плодове, вкусът му е на кафява захар, натурален шоколад, червена ябълка, малина и кайсия, а после вкусът - изчистен. Със средно тяло - маслено и средно-висока киселинност. Оценено от SCA с 87.75 точки. Поради натуралния метод на обработка на кафените зърна, се допринася за един по-винен вкус, който е подходящ за приготвяне по метода на еспресо или филтър.

Бихме искали да използваме настоящата статия да благодарим на нашите приятели и съмишленици от Алтруист” - невероятно местенце в София, където можете да хапнете невероятни вкусотии и да пиете хубаво кафе в допълнение с приятна обстановка и обслужване на високо ниво. Те бяха така любезни да ни отправят специална покана да сме техни гости на месеца, а нашата визитка, с която представяме Семейната пекарна, е именно кафето Хеминга, което можете да опитате при тях през целия Май.

Щастливи сме от факта, че имахме възможността да открием и предложим на българската аудитория кафето Хеминга  от Колумбия, защото определено си заслужава да бъде опитано от повече хора, които искат да обогатяват своята кафе култура и да експериментират. Обещаваме да не спираме да търсим “съкровищата” из целия свят и да ви ги представяме, за да можем заедно да развиваме едно по-добро бъдеще за българската кафе индустрия.

Кафето Хеминга можете да намерите в нашия онлайн магазин (тук) или да дойдете до нашата Семейна пекарна, за да го дегустирате в случай, че не сте сигурни дали е по ваш вкус.

Оставете коментар

Loading...