Чудесата на регион Уиля: колумбия мекбуда

Постнато отadmin15/04/20210 Коментар(и)Кафе на месеца,

В една от предишните ни статии говорихме за Колумбия като страната - производител на кафе. Този път, обаче, ще се „потопим“ малко по-дълбоко и ще обърнем внимание на един конкретен регион, тъй като през последните няколко години той започва да взима значително участие в спешълти кафе индустрията. Нашият екип, занимаващ се с качество и подбор от Martines Caffee Семейна Пекарна, беше част от едно събитие, на което се запознаха детайлно с региона, фермерите и опитаха различни кафета, отглеждани там. Едно, от които ще бъде темата на настоящата блог статия. Така че нека вземем чаша прясно изпечено и приготвено кафе, и да разберем повече.
Регионът Уиля, кой е той?

Районът е разположен в южната част на Андите, населяван от повече от 83 000 семейства, които обработват близо 150 хиляди хектара кафе Арабика всяка година. Но какво е толкова специалното в това място?

Природните  и климатични условия, голямата надморска височина, достигаща над 2000 метра над морското равнище и правилният производствен процес са само част от съкровищата на Уиля. В допълнение към факта, че този регион приютява в себе си вулкана Невадо от Уила, създавайки перфектните условия за обогатяване на  почвата. Поради тези характеристики кафените зърна от Уиля са толкова вкусни и ароматни.

Там се отглеждат само 100% зърна от Арабика вид, от сортовете Типика, Катура и Кастийо, наред с други.

Вкусови профили

Кафетата, произведени в този регион, често се описват като ядкови, сладки и плодови, със средно / плътно тяло, поради споменатото по-горе. Превръщайки тези кафета в идеални, за да им се насладим като еспресо или приготвени по метода на филтрация или кафевакра.

Колумбия Мекбуда

Благодарение на този регион, Martines Caffe Семейна Пекарна имаше шанса да донесе едно от неговите изключителни творения - Колумбия Mекбуда.
Това кафе не идва само, то носи със себе си история. Освен факта, че расте в най-новия популярен регион, това кафе е отглеждано във фермата „La Primavera“ от производителя Алберто Пердомо, на повече от 1250 метра над морска височина.

Отдадеността, времето и опитът на Алберто Пердомо са само малка част от причините за качеството на това кафе, което се оценява на 87,5 точки по стандарта на Асоциацията за Специално Кафе (SCA). Друг интересен факт за кафето е, че името Мекбуда идва от звезда, която се намира на същите координати, както и фермата „La Primavera“.

Това е едно от чудесата на този регион, което ни позволява да получим вкусно и ароматно изживяване чрез прясно изпечено кафе.

Ако харесвате сладки кафета с ниска киселинност и плодов профил, то тогава Мекбуда е задължителен избор. Освен това, само през Април, ние ви водим на ароматно пътешествие със специална оферта - порцеланова чаша за еспресо „Мартинес“ като подарък към всяка опаковка кафе Колумбия Mekbuda - 0,250 кг.
 

Оставете коментар

Loading...