6 неща, на които трябва да обърнем внимание, купувайки специално кафе

Постнато отadmin30/08/20190 Коментар(и)Любопитно,

На скоро обяснихме стъпка по стъпка и по по-разбираем начин за какво се отнасят определенията при кафето. Обсъдихме какво означава силно и слабо кафе, или киселинно и горчиво. Стигнахме до извода, че всеки си има свой собствен вкус и начин да се наслади на качествените моменти, когато е със семейството или приятелите си.

Martines Caffe Семейна Пекарна сподели малко и за това кои са хората, стоящи зад всеки пакет, който получавате от нас. Представихме ви двама млади , влюбени един в друг и в кафето, Александър и Анес, заедно с Владимир, Собственик и Основател на марката, как работят заедно, за да осигурят вашето разнообразие и наслада чрез прясно изпечено кафе.

От друга страна, когато купуваме кафе, което е Specialty или Single Origin, каква информация трябва да ни носи  неговата опаковка?Първо, трябва да проверим дали има етикет, който ни предоставя спецификации като произход, производител и т.н. В този случай представяме Ферма Примавера - Бразилия, новото ни специално кафе от Леонардо Таварес. По-подробно можете да научите за него и фермата, в нашия пост за Кафе на месец Септември.

Второ, когато става въпрос за кафе, което е по-висок стандарт, трябва да има клапан върху пакета, но защо? Когато зърната са прясно изпечени, те отделят въглероден диоксид в по-големи количества през първите 24 часа, така че в този случай клапанът има функцията да освободи този газ от опаковката, без да е необходимо да се чака цяло денонощие и в същото време, за да се избегне навлизане на въздух вътре, който може да ускори процеса по омазняване.
Друг важен факт, който трябва да се има предвид, е т.нар. „цип“, който позволява да се запази свежестта и ароматите за по-дълго време, тъй като затваря опаковката и блокира въздуха след отварянето й. Това  условие е важно само ако съхранявате кафето в опаковката за цялото време на консумация.
Като четвърто нещо трябва да бъде упоменато относно процеса на печене, което означава,  информация за дата на изпичане на зърната, от кого (ако е възможно) и до каква степен.

С това идва  и петото -  Приготвянето или както го наричаме ние: „Как да си приготвим чаша прясно изпечено кафе“. Посочено е дали кафето е на зърна или смляно и за какво приложение: кафеварка, еспресо и т.н. В приложение с примерни базисни инструкции  за съотношенията.
Последно, но не на последно място, важни са данните на компанията-производител на крайния продукт и къде/как можете да се свържете с тях, напр. социални медии, уебсайт, онлайн магазин и т.н.

В обобщение, получавайки всички тези шест неща към опаковката, бихте могли да увеличите удоволствието си в момента на пиене на ободряващата напитка, чрез с пълна прозрачност и знание.

 

Оставете коментар

Loading...