10 неща, които трябва да знаем, за избора на кафемашина за бизнеса си

Постнато отadmin10/09/20200 Коментар(и)Любопитно,

В предишната статия в блога обсъдихме причините, поради които е хубаво да инвестираме в оборудване за кафе. Независимостта е това, което търсим, когато вземаме решения за собствения си бизнес, свързан с кафето.

Ако започвате бизнес с цел не само да продавате определени продукти, но и да помогнете на клиентите си да се насладят на това, което предоставяте, вие сте на правилното място. С подобна нагласа икономическите облаги ще пристигнат автоматично.


КАКВО ДА ИМАМЕ ПРЕДВИД  ПРИ ИЗБОРА НА КАФЕМАШИНА ЗА НАШИЯ БИЗНЕС?

Като бизнесмени отлично знаем, че оптимизацията на разходите е важна. Когато става въпрос за еспресо машина, това важи аналогично. Не винаги най-скъпите или най-разпространените марки ще отговорят това, което очакваме. Независимо, обаче, какво определя цената на една еспресо машина? Какво точно трябва да търсим, когато избираме такава?

Ето защо разговаряхме с Руй Мело, мениджър и търговски директор на Futurete Handmade Coffee Machines, производители от Португалия, и ето някои фактори, на които той препоръчва да обърнем внимание, преди да преминем към покупката:

1. Броят на групите: Руй споменава, че едно от първите неща, които трябва да се прецени, е броят на групите. За да успеем да се ориентираме по-добре, трябва да изчислим, ако е възможно, колко кафета на ден или час ще се приготвят на нея. Какво е нашето прогнозирано количество напитки?

С други думи, машина с една или две групи. Например, ако правим 100 кафета на ден, но имаме пикове от 40 минути, през които правим 30 или повече кафета,  то тогава е препоръчително да е машина с 2 групи. Но ако сервираме 100 кафета за 8 часа период, с умерено струпване на човекопоток, тогава може да е машина и само с 1 група.

2. Кран за пара: Препоръчително е да имаме предвид и това, още един съществен фактор и при него зависи от това дали правим или не много капучино-базирани напитки или се нуждаем да загряваме мляко. Ако е така, може да се ориентираме към машина с два крана за пара.3. Опция за нормална и висока чаша
: ако продаваме кафе за навън (to go)  или използваме по-високи чаши, ще ни трябва машина като Ребайжада, с по-висока основа/база или най-новата, предстояща да влезе в продажба - Хоризонт.

4. Сега трябва да вземем решение да бъде дигитална или ръчна машина: Ако вашият барист, който работи с нея, му се налага да прави и други странични дейности, добре е да разполагате с машина с дигитален контрол на управление, тъй като това дава възможност за програмиране на обема на кафето (късо или дълго) и улеснява процеса на работа.5. Размерът, материалът и дебелината на бойлера:

а. Размер на бойлера: Руй ни споделя, че например за едногруповата машина те използват резервоар от 6 литра, който обикновено е придружен с един кран за пара и един - за вода.

б. Материал: Всичко в бойлера трябва да е медно и с месингови вътрешни тръби, това са по-устойчивите материали, както и тръбите - изработени от мед.

в. Дебелина: "Обикновено използваме 1,5 mm или повече, поради което нашите машини са толкова устойчиви. Имаме машини в САЩ, които работят повече от 15 години." - казва Руй

6. Глава на групата: най-известната, широко използвана и стандартна в света е главата E61. Това означава, че ще бъде по-лесно в случаи на ремонт, да се поддържа или да се намерят резервни части, което аналогична е свързано с по-ниски разходи.

7. Конструкцията: уверете се, че конструкцията е от неръждаема стомана. Това ще направи машината по-трайна във времето и няма да ръждяса. Повечето марки използват желязо за по-икономично, но то бързо ръждясва.8. Облицовката на корпуса: използват се много материали. Със сигурност това, което не препоръчваме, е пластмаса, с времето ще създаде допълнителни разходи в сравнение с машините на Futurete, които са с покритие от неръждаема стомана.

9. Помпата: Руй споменава, че за бизнеса най-добрите варианти са ротационните помпи, тъй като са по-тихи, издържат по-дълго и позволяват да се работи с по-висока производителност.

10. Капацитетът на налягането: Машините на Futurete работят с 20 бара, в сравнение с други машини, които работят с 10 бара.

Оставете коментар

Loading...