3 причини да инвестираме в кафе оборудване за бизнеса си

Постнато отadmin30/07/20200 Коментар(и)Любопитно,

Всички бизнеси се опитват да оптимизират или разходите, или инвестициите си, а що се отнася до собствениците на ресторант, кафене, кофишоп, пекарна, сладкарница или всеки друг бизнес, свързан с продажбата на кафе, дори и повече. Знаем, че осигуряването на конкретен бюджет за кафемелачка или еспресо машина е доста сложна задача и понякога може да бъде и скъпоструваща.Ето обаче няколко фактора, които ще ви помогнат да си отговорите на въпроса Защо? и Трябва да инвестирате или не в чисто ново кафе оборудване за вашето заведение?

КОЙ НЕ ХАРЕСВА ДА БЪДЕ НЕЗАВИСИМ?

Да си собственик на бизнес е нещо като синоним на независимост. Нямаш фиксирано работно време. Няма кой да ти казва какво да правиш и в същото време решенията се взимат въз основа на нашите собствени причини. И така, кой не обича да бъде независим? Всичко се базира на нашите предпочитания, не съществуват компромиси спрямо някой друг.

Инвестирането в оборудване за кафе-бизнеса си, ви дава почти същите предимства. Но защо същите? Нека се приготвим с чаша прясно изпечено и приготвено кафе и да го научим заедно!

1. РАБОТИМ С КАФЕ ПО НАШ ИЗБОР

Когато става въпрос за кафе, на пазара има неизброим брой марки, които предлагат своите продукти. Някои от тях предлагат и допълнителни предимства, които могат да бъдат привлекателни за нас, като собственик на бизнес. Например, безплатна кафемашина, мелачка, рекламни материални или дори пари. Страхотно! Но кой същност или как плаща всичко това тогава? Нищо в живота не идва безплатно и всички знаем това.

Разбира се, предложението е много привлекателно, както казахме, ще ни помогне да оптимизираме разходите или дори да избегнем инвестиции в нашия бизнес. Обаче замисляли ли сте се, че това може да ни накара да загубим нещо, а именно причината ни да управляваме собствен бизнес, онази независимост, която търсим.

Приемайки да работим при тези условия, ще бъдем задължени да предложим на клиента си кафе, което може би дори не ни харесва, или още по-зле, клиентите не харесват. Това може да ги накара да не се върнат, да загубят доверието си спрямо това, което им предлагаме, липса на лоялност и редовни клиенти. И така, като теглим чертата,  къде е предимството, използвайки всички тези безплатни екстри?

2. НЕ СЕ ОБВЪРЗВАМЕ С КОЛИЧЕСТВА

Това е още една причина, поради която инвестицията в собствено оборудване за кафе допълва нашата бизнес автономност.

Не зависим от никакви минимални количества. Разбира се, нищо не е реално безплатно нито кафемашина, нито мелачката, нито останалите „блага“, все някой е платил за тях и за да можем да ги използваме трябва да изпълним  няколко простички условия и едно от тях е минимална консумация на килограми на месец, за да оправдае тези предимства. Това не ти ли прилича на непряка инвестиция? Ами да, парите, които бихме могли да похарчим за собствено оборудване, ще отидат при някой друг, който може би наистина е независим.

3. РАБОТИМ С ПРЕДПОЧИТАНАТА ОТ НАС ЦЕНА

И не на последно място, получавайки много неща в замяна на нашата независимост, в същото време сме задължени да приемем и цената, която ни  е предложена от компанията, която предоставя всички тези „предимства“.

И какво реално се получава, започнахме собствения си бизнес, за да бъдем независими и в крайна сметка отново зависим от някой друг, приемайки цени, кафета и количества, които може би не можем да си позволим. Затормозяваме се и дори правим компромис със себе си в името на нещо „безплатно“. Нека не забравяме защо искахме да управляваме собствена компания?

Това са някои основни причини, поради които е хубаво всеки един собственик на кафе-бизнес да си помисли хубаво, преди да подпише договор за оборудване с доставчик на кафе, вместо да инвестираме в собствено. Стартирането на бизнес е рисковано и понякога изисква знания и пари, но с подходящите партньори и подкрепа можем да си възвърнем инвестицията неусетно бързо. Какво мислиш по въпроса? Сподели мнението си с нас в коментар по-долу или в социалните мрежи (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE).

Оставете коментар

Loading...