Premium дегустация на кафе за първи път в България

Постнато отadmin31/03/20200 Коментар(и)Новини,

В края на месец февруари тази година се проведе едно специално събитие, което бе насочено към тесен кръг от селектирани професионалисти в кафе индустрията.

С welcome drinks – чаша прясно изпечено специално еспресо от ферма „Примавера“, Бразилия, Анес Малканова-Скринхарик, част от екипа на “Martines caffe”и главен бариста, посрещна нашите гости и даде начало на събитието с благодарствена реч към всички присъстващи. Негови основни организатори бяха  “Marre Terra”, които са едни от най-големите вносители на специално сурово кафе от Испания в партньорство с “Martines caffe”, Българска семейна пекарна.

Събитието се състоя на 28.02.20 в "Espace PORT A Triaditsa 5" София, България.

Организираният къпинг имаше за цел да представи на присъстващите нови Premium кафета, част от предлагането на Mare Terra. Както и да даде начало нещо ново в Българската кафе индустрия.

След въведението от Анес, Рафа Морал, представителят на “Marre Terra”,консултант за сурово кафе и сертифициран QGrader, също благодари на гостите за присъствието. След това с помощта на подготвена презентация той ги запозна всички с компанията в детайли, представи Premium кафетата, които бяха приготвени за дегустацията, както и разказа за производствените региони.

Теоретичната част беше непосредствено последвана и от практическата, която премина динамично. Всеки от гостите имаше възможността да дегустира кафетата, да си води записки и да сподели своите впечатления в края.

Организаторите бяха подготвили  и специална изненада, която беше кулминацията на събитието. “Marre Terra” бяха подбрали специални craft бири, които имаха сходни вкусови профили с кафетата, използвани по време на къпинга. Определено гостите останаха изненадани и очаровани от този комплимент.

 

 Радваме се, че успяхме да организираме такъв тип събитие, което се прави за първи път в България. Благодарни сме на всички колеги, които ни уважиха. Съдейки по мнението им, нашата индустрия има нужда точно от това, за да може да обменяме опит, идеи и знания помежду си. Защото вярваме, че по този начин се създава  кафе култура, а тя от своя страна разширява възможностите на потребителя да пие все по-качествено кафе и устойчивост на индустрията.

Какво е вашето мнение? Искате ли да участвате в непрофесионална дегустация на кафе? Споделете ни в коментар по-долу или в нашите профили в социалните медии (Instagram - @martinescaffe; Facebook - MARTINES CAFFE) и ще обмислим възможността да го организираме след преминаването на карантинната и извънредната ситуация.

 

Оставете коментар

Loading...