Запознайте се със специалното кафе: China Luo Family от Китай

Постнато отadmin04/11/20210 Коментар(и)Кафе на месеца,

От скоро е факт, че към продуктовата гама, ние от  “Martines” вече добавихме няколко нови попълнения от специални кафета Арабика, които освен че са изключително вкусово интересни, но и заслужават да им обърнем внимание. Поради това, решихме да създадем в нашия блог мини рубриката “Запознайте се със специалното кафе”, в която ще ви разказваме подробно за всяко специално кафе, включваща неговата история, целия му път до чашата и още любопитни детайли. Затова, ако искате да сте едни от първите, които да се запознаят с новите ни попълнения, то е желателно да следите следващите ни статии.

 

Specialty coffee Китай Луо Фемили

 

Като за начало избрахме да ви представим специалното кафе China Luo Family от Китай, което е създадено в провинциалния град Юнан по инициатива на две жени - майка и дъщеря, които са се фокусирали върху опазването на околната среда и споделянето на икономическите ползи с общността си.

 

1. Произход и история

Историята на това специално кафе Арабика започва още през 1987 година, когато Джейн Луо и съпругът й решават да стартират бизнес в този бранш, един от първите за тогавашното време в град Юнан, Китай. Сега, 30 години по-късно, дъщеря им Ян Луо работи заедно с майка си Джейн като се стремят да разширяват бизнеса и износа в световен мащаб. Явно им се получава доста добре, тъй като в момента тяхната ферма “Yirong” се очерта като лидер в кафе индустрията, защото производството стимулира множество сектори, които предоставят многобройни работни места, позволявайки на голяма част от домакинствата да работят и грижат за семействата си.

 

2. Отглеждане, обработка и характеристики

След като ви разкрихме подробности, свързани със създаването на фермата “Yirong” и нейните цели, е време да ви споделим и детайли около отглеждането и обработката на китайското кафе. Въпреки че не е смятано за основен поминък на Китай, град Юнан има идеалните условия за производство на това кафе Арабика.

 

За кафеените дървета се използват необходимите торове без химични пестициди, които се поливат целогодишно от планинска вода. Черешите се берат ръчно и внимателно, след това зърната се поставят на механичен уред за вода, където се измиват напълно (fully Washed).  След това кафето се поставя в бетонни резервоари, за да ферментира от 24 до 30 часа. Сушенето на зърната се извършва върху специални “легла” за 30 до 38 дни. Вкусовите нотки, които се откриват, са ябълка, кафява захар, ядки, портокал. Точките на кафето China Luo Family са 84, както е и сертифицирано по световните стандарти. Определено това е важно да се спомене за тези от вас, които държат на напитката и имат високи критерии при избирането й.

 

Производителите на кафе в Китай се стремят да инвестират в обучения и инфраструктура, като наблягат на много упорита работа и стабилна система за контрол на качеството, което определено допринася за качественото специално кафе и благодарение на което можем да го пием по цял свят. Ние сме изключително развълнувани и отдадени на мисията да откриваме и предлагаме преди всичко вкусни и подбрани кафета на нашите клиенти, които са с грижа към природата и хората, участващи в процеса.

 

Ако искате да опитате това кафе Арабика, можете да го откриете в нашия онлайн магазин. И както знаете, обещаваме пекарът ни Александер да се погрижи кафето да бъде прясно изпечено, съобразено с методите на приготвяне и да подчертае най-оптимално това богатство от вкусове. Не се колебайте, защото количествата са ограничени.

Оставете коментар

Loading...