Колело за описание на кафето

Колело за описание на кафето от Martines Specialty Coffee

Използвайки като основа класическото колело на вкусовете от Спешълти Кафе Асоциацията (SCA), беше разработена нова подобрена версия, с цел да се осигури по-голям обхват на описателен капацитет. По този начин всяко ароматно семейство е разширено.

Колелото е разделено на три основни групи за описание на ароматите на кафето: ензимен, карамелизиран и сухо- дестилиран, което създава 145 характерни дескриптора, които могат да бъдат намерени в едно доброто кафе.

Колелото "Описание на кафето" е създадено от екипа по лабораторини изследвания и контрол на качеството на Marre Terra. В партньорство с Martines Caffe Family Roastery вече е достъпно на български език.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Плакатът "Описание на кафето" е с размери 380/480мм и е чудесно средство са изследване и изучаване на вкусовете и ароматите при кафените зърна. Разделено е на категории и групи. Преведено на български език за улеснение.

Целта на "Описание на кафето" е да повиши кафе културата на българския пазар, което ще помогне на хората да се насладят на чаша прясно изпечено кафе, рабирайки го по-добре.

Как се използва: Пригответе си чаша кафе. Помиришете го, за да усетите аромата, на какво ви напомня? След това опите от него, за да възприемете и вкуса. Погледнете колелото и започнете от центъра му, достигайки до по-външните му кръгове, опитвайки се да опишете чашата си с кафе, чрез думите в него. Обърнете внимание и на цветовете му.

  • 20.00 лв
  • без ДДС: 16.67 лв
Loading...