Специално кафе Ел Салвадор Hermanos Mena - 0.250 кг

Специално кафе Ел Салвадор Hermanos Mena - 0.250 кг от Martines Specialty Coffee

Вид: Арабика
Надморска височина: 1380 м.н.в
Обработка: Натурална
Ферментация: Анаеробна ферментация 48 часа
Скрийн: 16-19
Сорт: Кения, Пакамара
Производствена зона: Apaneca - Ilamatepec
Производител: Братятя Mena - ферма Espana
Martines Категория: Специално кафе
        
Информация:
        
Хорхе, Алфредо и Виктор Мена са шестото поколение производители на кафе в неговото семейство, те отговарят за управлението на фермата Villa España в общината Concepción de Ataco, отглеждаща кафе.  Разполагат със страхотни примери, от които да научат за отглеждането на кафе, техните пра-пра-баби и дядовци. Станцията за обработка на кафе има суха мелница, която работи с пара и след изсушаване кафето се депулпира и разклаща.  Семейство Мена винаги е инвестирало в промени и подобрения на своите ферми.
Понастоящем Хорхе на 32 години, отговаря за административните и търговските процеси на фермите, той контролира и управлява персонала и търговията с кафетата на семейството в Съединените щати, в допълнение към координирането на логистичните, правните и административните аспекти на целия износ  , включително тези към Европа.
Алфредо, на 31 години, отговаря за фермите и всичко свързано с производството на кафе.  Той координира работата на терен, от разсадниците, през засаждането и торенето до прибирането на плодовете.  Алфредо отговаря за планирането на цялата работа във фермата за постигане на добра реколта и качество на кафето, кореспонденция с други производители в региона за обмен на знания и най-добри производствени практики.
 Виктор, на 29 години, отговаря за изготвянето на бюджетите и приоритизирането на инвестициите, които трябва да бъдат направени както във фермите, така и в станцията за обработка.  Неговите анализи помагат да се вземат решения, които добавят стойност в различни аспекти на веригата, както на ниво ферма, така и в печалбата и маркетинга, като по този начин подобряват производителността на компанията.

Историята на фермата датира от края на 1800 г., когато Хосе Мануел Арис емигрира от Галисия, Испания, и тръгва на пътешествие към Америка, като първоначално се установява в Гватемала, а по-късно в Ел Салвадор, където започва да отглежда кафе.
Villa España беше една от първите ферми за кафе в района, имаше собствена станция за обработка на кафе, която се управляваше от серия машини, базирани на пара от специални бойлери. Тази станция преустановява дейността си около 1970 г., когато процесът е преместен в друга зона с по-добри оперативни качества, поради изобилието от вода и стратегическото местоположение.
Фермата се е развила през годините, имала е своите възходи и падения по отношение на обема, но с течение на времето са предприети действия, за да се направи производството устойчиво и диверсифицирано.
Понастоящем има сортова градина, която служи като пилотен тест и позволява да се определи дали сортовете, които ще бъдат засадени, ще бъдат подходящи за условията на фермата. Също така е въведена планирана стратегия за засаждане, за да се замени най-старото и най-засегнатото кафе  насаждения с нови сортове, които вече са аклиматизирани в зоната.
Максималната му надморска височина е 1450 метра над морското равнище, а климатът му не надвишава 25ºC.  Освен за селско стопанство, фермата има голям потенциал за туризъм, тъй като се намира в един от най-живописните градове в страната, Атако.
Фермата на Villa España, управлявана от Виктор, Алфредо и Хорхе Мена, се превърна във водещата ферма на семейството, където се произвеждат специални кафета, предвид оптималните условия за производство на висококачествено кафе."

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

ВКУСОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Аромат: стафиди, карамел, ароматни билки
Вкус: френско грозде, ананас, жасмин
Тяло: средно кремаво
Киселинност: средна
Послевкус: жасмин
Най-добър за: еспресо, V60 и Chemex
SCA точки: 90

  • 31.00 лв
  • без ДДС: 25.83 лв

Опции

Етикети:Специално кафе Ел Салвадор Hermanos Mena - 0.250 кг, El Salvador Hermanos Mena, Специално кафе

Loading...