Specialty Coffee Ел Салвадор Андрес Салавиера

Specialty Coffee Ел Салвадор Андрес Салавиера

Вид: Арабика
Надморска височина: 1350-1450 м.н.в
Обработка: Натурална
Ферментация: Анаеробна
Скрийн: 16+
Сорт: Таби
Производствена зона: Apaneca - Ilamatepec
Производител: ферма San Franciso  - производител Андрес Салавиера
Martines Категория: Специално кафе

Информация:

Andrés Salaverría има страст към отглеждането на кафе от дете. Семейството му е посветено на това от 100 години със ферми в районите за отглеждане на кафе Atiquizaya, Concepción de Ataco, Jayúa и Apaneca.  Андрес е пето поколение и е посветен на отглеждането на кафе от 11 години.
Той си спомня как се е забавлявал да придружава баща си до мелницата Ел Молино всяка вечер, за да види как пристигат кафените череши, за да бъдат разтоварени от дневните бранета на реколти от различни ферми. Обичал да се катери на камионите и да скача върху купчините зрънца,  оттогава интересът му нараства.  След като завършва университета, той завършва магистърска степен по наука и икономика на кафето Ernesto Illy, което е обогатяващо за Андрес и по този начин успява да формира по-ясна представа какво стои зад цялата верига за производство на кафе.  Както и се учи от различни колеги производители на кафе от други части на света.

През 2011 г. Андрес се завърна в Ел Салвадор след подготовката си и след това се съсредоточил върху търговската, индустриалната и административната част на фермите за кафе, заедно с баща си Дон Хосе Антонио Салаверия, който отговаря за управлението на фермата, успяват да направят добър екип  .  Неговата цел винаги е била да диверсифицира продуктите си и в същото време да бъде винаги нащрек за нови тенденции в процесите в други страни производителки на кафе, за да може да ги възпроизведе в своята любима страна Ел Салвадор.

Сред фермите, управлявани от семейство Salaverría, са следните фермата Сан Франциско, една от най-важните за семейния бизнес, е дом не само на регион за производство на кафе, но и на естествен горски резерват, който бил дарен на Националната горска асоциация на Ел Салвадор с цел запазване на красиво местообитание за много екзотични видове растения и животни.Фермата Сан Франциско се намира близо до град Ла Махада, в района на отглеждане на кафе Apaneca – Ilamatepec, в района на Juayúa, нейните богати вулканични почви правят Сан Франциско идеално място за отглеждане на кафе.

Във фермата Сан Франциско кафето се отглежда на 100% на сянка и прибирането на реколтата се извършва чрез селективно ръчно събиране, което се състои в бране на напълно узрели череши.  Социалните и екологични дейности играят важна роля в ежедневните дейности на фермата и за семейния бизнес, който винаги се стреми да снабди околните общности със здравни услуги и инфраструктура за образователни дейности.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

ВКУСОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Аромат: червени плодове, шоколад, вино, ликьор, костилкови плодове
Вкус: касис, червена череша, грейпфрут, черен шоколад, червено вино,
Тяло: Средно пълно
Киселинност: Средна
Послевкус: червено вино
        
SCA точки: 89

  • 32.70 лв
  • без ДДС: 27.25 лв

Опции

Loading...