Specialty Coffee Етиопиа Маатии Батии 2.0 - 0.250 гр.

Specialty Coffee Етиопиа Маатии Батии 2.0 от Martines Specialty Coffee

Вид: Арабика
Надморска височина: 1850-2000 м.н.в
Обработка: Натурална
Ферментация: Анаеробна
Скрийн: 16+
Сорт: Хейрлум
Производствена зона: Guji - Hamballa Wamena
Производител: ферма Урага, производител Maatii Batii
Martines Категория: Специално кафе

Информация:

Фермата Uraga и компанията за износ на Mati Bati се намират в Етиопия, в района за отглеждане на кафе Гуджи, по-специално в дистрикта Hamballa-Wamena на семейство Бати. Името Урага се използва  дълги години от семейство Бати и символизира Гуджи като племе. По този начин се отдава почит на бащата на семейството. Всички членове са израснали в район, където кафето е не просто селскостопански продукт, но и неразделна част от културни церемонии, които се споделят със семейството и приятелите за изграждане на приятелство и уважение.

В допълнение към работата във фермите, това семейство е доставяло кафе на централния пазар в продължение на десетилетия преди да започне неговият износ, поради това за семейство производството на най-доброто кафе е лесна задача.  Фермата Урага разполага с 600 хектара земя, от които приблизително 300 хектара, засадени с кафе.  Намира се в Hamballa Wamena, Oromia.  Във фермата работят 30 постоянни работници на пълен работен ден и 250 сезонни работници, които берат узрелите кафени череши от Ноември.КАФЕ РЕГИОН
Гуджи
Регионът за отглеждане на кафе Гуджи има 3 района, включващи Nagele, Shakiso Bore и Dila Adola и е дом на повече от 1,39 милиона жители и обхваща площ от 18 577 km².
Отглеждането на кафе варира от половин хектар до 1,5 хектара и най-култивираните сортове са Heirloom и Typica. Гуджи е третият по големина регион за отглеждане на кафе в страната.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

ВКУСОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Аромат: Шоколад, тропически плодове и флорални нотки
Вкус: черен шоколад, зелена ябълка, киви, черен чай
Тяло: Средно
Киселинност: Средна
Послевкус: черен чай

        
SCA точки: 87.5


  • 35.30 лв
  • без ДДС: 29.42 лв

Опции

Етикети:Specialty Coffee Етиопиа Маатии Батии 2.0, Ethiopia Maatii Batii, Специално кафе

Loading...