Specialty coffee Nicaragua Los Encuentros - 0.250 кг

-15%Specialty coffee Nicaragua Los Encuentros - 0.250 кг от Martines Specialty Coffee

Вид: Арабика
Надморска височина: 1230 м.н.в.
Обработка: Натурална
Ферментация: -
Скрийн: 15+
Сорт: Червен Катуай
Производствена зона: Хинотега/Никарагуа
Производител: многобройни малки фермери
Martines Категория: Специално кафе
        
Информация:
        
Los Encuentros е малка ферма за кафе, разположена в Северна Никарагуа, на 80 км северно от град Хинотега и на 244 км от столицата Манагуа.

Любовта и културата към провинцията са наследство от семейството на Гадеа. Тъй като Дидерикс е на 12 години, родителите му го учат да обработва земята, като произвежда царевица и червен боб. Спомня си, когато дядо му подарил крава и оттогава си поставил за цел да спести пари и да си купи парче земя за земеделие.

След години упорита работа той най-накрая купил малко земя. В началото това било изоставена ферма и съседните произвеждали боб и царевица, но те променили решението си, когато Los Encuentros става първата ферма, произвеждаща „екогорско“ кафе в общността, екологична система, която интегрира дървета от твърда дървесина , овощни дървета, бананови растения, покривни култури и кафе. Днес районът е напълно залесен и някои застрашени видове като белоопашатия елен са се върнали в горите си.

„Доходите от кафе се отразяват директно върху семейството и работната сила. От продажбите на кафе поправих дома ни, издържах най-малките си сестри с разходите им за университета и подобрих качеството на живот на синовете и семейството си. Фермата се управлява от брат ми и в нея работят 20 работници на пълен работен ден и 40 на непълно работно време. Ние също така построихме 3 общежития с основни услуги: вода, електричество и канализация за настаняване на най-малко 40 служители във фермата. Ние плащаме на нашите работници над минималната заплата; така инвестираме и гарантираме добро качество.

Отглеждането на кафе за мен е страст, всяко зърно, което произвеждаме, е пълно с любов и отдаденост. Текущите цени в Ню Йорк обаче не са свързани с производствените разходи; трябва да сме наясно с разходите и инвестициите за производство на добро качество, за да оцелеем, да запазим страстта си към кафето и да я наследим на следващото поколение.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

ВКУСОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Аромат: горски плодове, плодове, сладки, ядки
Вкус: зелена ябълка, къпина
Тяло: Средна
Киселинност: Средна
Послевкус: Ягода

SCA точки: 86

  • 26.20 лв
  • 22.27 лв
  • без ДДС: 18.56 лв

Опции

Етикети:Specialty coffee Nicaragua Los Encuentros - 0.250 кг

Loading...