Specialty coffee Yemen Naser J Jaberi - 0.250 кг.

ИзчерпаноSpecialty coffee Yemen Naser J Jaberi  - 0.250 кг. от Martines Specialty Coffee

Вид: Арабика
Надморска височина: 2250 м.н.в.
Обработка: Натурална
Ферментация: -
Скрийн: 16+
Сорт: Удаини
Производствена зона: Al-Mahjar
Производител: Naser J Jaberi
Martines Категория: Специално кафе
        
Информация:
        
Частта на Насер Джабери е предоставена от Sheba Coffee. Sheba Coffee стартира през 2020 г. с мисия да подкрепя производителите и да помага за изграждането на ново наследство за бъдещето на Йемен. Работейки с
голяма мрежа от производители в няколко региона, Sheba помага да се доставят, обработват, мелят, пакетират и изнасят кафета директно от държавата: за печене по целия свят.

За тази партида кафеените череши се събират и транспортират директно до преработвателната станция на Sheba близо до Сана. Там те се почистват и естествено се сушат на повдигнати легла средно за две до три седмици. След регистриране на влажност между 11-12% сушените череши се поставят в херметични чували и престояват между 1 и 2 месеца; преди да бъдат отстранени плодовата част от тях и готови за износ.

Ал-Хайма е регион, разположен в покрайнините на провинция Сана. Този регион далеч не е зелен и пълен с растения, а е предимно сух със суров климат и изключително висока средна надморска височина от 2250 метра над морското равнище. Сезонът на прибиране на реколтата в този отдалечен планински регион винаги е последният в Йемен, тъй като черешите изискват значително време, за да достигнат оптимална зрялост.

Макар и известно с качеството си, производството на кафе в AlHayma е скромно по мащаб. Общата реколта на много села е не повече от 15 тона кафени череши: давайки само ценните 1,5 тона кафени зърна годишно. Въпреки това,
добивът не е всичко. В правилните ръце качеството на Al-Hayma е върховно изживяване за сетивата.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

ВКУСОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Аромат: тропически плодове, масло, шоколад
Вкус: диня, грейпфрут, карамел
Tяло: средно високо
Киселинност: Средно-ниска
Послевкус: карамел

SCA точки: 85

  • 29.80 лв
  • без ДДС: 24.83 лв

Опции

Етикети:Specialty coffee Yemen Naser J Jaberi - 0.250 кг., Yemen Naser J Jaberi, Специално кафе

Loading...